Saldırgan gözaltında: Hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandı

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıya ilişkin dün gece geç saatlerde bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganın gözaltında olduğunu belirterek acı olayda yaşamını yitirenlerin isimlerini paylaştı. 

GÜNDEM 14.11.2022, 09:09 15.11.2022, 06:14
Saldırgan gözaltında: Hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandı

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen ve 6 kişinin yaşamına mal olan bombalı saldırı, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Gece saatlerinde saldırıya ilişkin yeni bilgiler veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombayı bölgeye bıraktığı düşünülen şüphelinin gözaltına alındığını ve sorgusunun devam ettiğini açıkladı. Bakan Soylu, “Eylem emrinin Kobani’den geldiğine ilişkin bazı değerlendirmeler var. Eylemi yapanın Afrin bölgesinden geçtiğine yönelik değerlendirmemiz var. Elimizdeki ilk bulgular çerçevesinde saldırı PKK/PYD terör örgütüne ait. Bölgeye bombayı bırakan kişi kısa süre önce gözaltına alındı. Sorgusu devam ediyor. Daha önce de 21 kişi gözaltına alınmıştı. Eğer yakalanmasalardı nereye gideceklerini söylediler” şeklinde konuştu. 

Hayatını kaybedenlerin isimlerini tek tek açıkladı
Terörle mücadele çalışmalarında asla geri adım atmayacaklarının altını çizen Bakan Soylu, “Bu saldırıyı planlayanların bize ne mesaj vermek istediklerini çok iyi biliyoruz. Biz bu mesajı aldık, karşılığını da çok daha ağır şekilde vereceğiz. Bu mesajın karşılığı net şekilde görülecektir. Elbette acımız çok büyük. 6 terör şehidimiz var. Hepsinin ayrı ayrı hikayesi var. Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybedenlerin kardeşlerimiz; Arzu Özsoy, İstanbul 1984 doğumlu ve kızı Yağmur Uçar, Ereğli 2007 doğumlu. Yusuf Meydan Palu 1988 doğumlu, Ecrin Meydan Seyhan 2013 doğumlu, Adem Topkara, Gümüşhane 1982 doğumlu ve eşi Mukaddes Topkara, Rize 1985 doğumlu” bilgisini paylaştı. 

Yorumlar (0)