New York Times'ın Taksim'deki patlama haberinde “turizm” vurgusu

Dün İstanbul’un en kalabalık yerlerinden olan İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya haberinde yer veren Amerikan gazetesi The New York Times, "Türkiye'de uzun zamandır devam eden sükunet duygusu şu an paramparça hale geldi." dedi.

GÜNDEM 14.11.2022, 09:37 15.11.2022, 06:13
New York Times'ın Taksim'deki patlama haberinde “turizm” vurgusu

İstanbul’un ilçesi Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama bütün dünya basınında büyük yer kaplıyor. Amerikan gazetesi The New York Times'da söz konusu durum ile ilgili bir haber yaptı ve manşetine aktardı.

"Turistlerin en fazla uğradığı yer olan İstiklal Caddesi, terörün hedefi oldu"

"İstanbul'da meydana gelen ölümcül patlama, terör saldırısı şeklinde nitelendiriliyor" başlığı ile yayınlanan haberde, Türkiye'nin pandemiyi daha yeni atlattığını ve patlamanın tam bu zamanda yaşandığına dikkat çekildi.

Öte yandan New York Times söz konusu haberinde, Taksim'de gerçekleşen patlamaya dair, "Türkiye'de birden çok turistin en fazla uğradığı alan olan İstiklal Caddesi, bir terör faaliyetinin hedefi oldu. Her sene dünyanın dört bir kesiminden Türkiye'ye gezmek adına giden on milyonlarca turist, dün bombalamanın meydana geldiği alanda zaman geçiriyor." şeklinde ifadelerde bulundu.

"Türkiye'de senelerdir devam eden sükunet duygusunu paramparça etti"

Haberin devamında, "En az altı kişinin ölümüne neden olan patlama, 81 kişiyi yaraladı. Türkiye turizm endüstrisi alanında koronavirüs pandemisinden uzaklaşmaya uğraşırken Türkiye'de senelerdir devam eden sükunet duygusunu söz konusu bomba paramparça hale getirdi." denildi. Öte yandan haber içerisinde, 5 senenin sonrasında Türkiye'de gerçekleşen en kanlı saldırı olduğuna işaret edildi.

Patlamanın gelişme aşamasına vurgu yapılan haberde, "Dün söz konusu cadde her zamankine kıyasla daha kalabalıktı. Bunun nedeni ise Türkiye'nin en bilinen futbol takımlarından bir tanesinin akşam bu bölge yakınlarında oynaması ve taraftarları bölgeye çekmesi düşünüldü." denildi.

Yorumlar (0)