Erdoğan'dan patlamaya ilişkin açıklama

İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin konuşan Erdoğan, "Patlama sonucunda 6 kişi vefat etti, 81 kişi yaralandı. Bu olayın kesin olarak terör olduğunu söylersek belki doğru olmaz fakat ilk gelişmeler, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın bize aktardığı ilk bilgiler ise burada bir terör kokusunun olduğudur." dedi.

GÜNDEM 13.11.2022, 18:45 15.11.2022, 06:14
Erdoğan'dan patlamaya ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'ya hareketinden evvel basın toplantısı düzenledi.

"Terör kokusu var"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları, şu şekilde:

"Bugün saat 16.20 sularında İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırıda yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar temenni ediyorum. Patlama sonucunda 6 kişi vefat etti, 81 kişi yaralandı. 

Devletimizin ilgili tüm birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasında olan mahfilleri ortaya çıkarmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. Vatandaşlarımız, İstiklal Caddesi'nde yaşanan olayın faillerinin hak ettikleri bir şekilde cezalandırılacağından emin olmalarını istiyorum.

Bu olayın kesin olarak terör olduğunu söylersek belki doğru olmaz fakat ilk gelişmeler, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın bize aktardığı ilk bilgi ise burada bir terör kokusunun olduğudur. An itibarıyla oradaki kaçışmalar, ilk tespitler vesaire falan, bir kadının bu işte rol aldığı noktasında."

AB'nin (Avrupa Birliği) KKTC açıklaması hakkında da konuşan Erdoğan, "AB ne demiş, AB nasıl bakıyor, bizi bunların herhangi biri ilgilendirmez. Önemli olan bizim nasıl bakıyor olduğumuz." dedi. 

G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönem başkanı olan Endonezya'nın ev sahipliğinde Bali'de gerçekleştirilecek 17. G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, 15-16 Kasım tarihlerindeki zirvenin ana teması, 'Beraberce Toparlanma-Daha Kuvvetli Toparlanma' olacak.

G20 liderleri, bu çerçevede 'Dijital Dönüşüm', 'Sağlık', 'Enerji ve Gıda Güvenliği' başlıklı üç oturumda fikir alışverişinde bulunacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı, zirve marjında bazı ülkelerin liderleriyle ikili temaslarda bulunacak.

Erdoğan, zirve evvelinde 14 Kasım'da ev sahibi Endonezya'nın Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile geniş kapsamlı bir ikili görüşme gerçekleştirecek.

Söz konusu görüşmede, Endonezya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler bütün yönleriyle gözden geçirilecek, iş birliğinin çok daha geliştirilmesine yönelik atılabilecek tüm adımlar masaya yatırılacak.

Yorumlar (0)