İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 kişi vefat etti

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi ise yaralandı. Bekir Bozdağ, "Bir kadın orada bulunan banklardan birinde 40 dakika kadar oturuyor, ardından kalkıyor. Kalktıktan birkaç dakika sonra patlama yaşanıyor." dedi.

GÜNDEM 14.11.2022, 01:01 14.11.2022, 11:20
İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 kişi vefat etti

İstiklal Caddesi'nde patlama yaşandığı ihbarı sonrasında bölgeye çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi gönderildi.

Oktay: Terör eylemi olduğunu düşünüyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlamanın meydana geldiği alanda incelemeler yaptı.

Oktay, "Kadın olduğu değerlendirilen bir saldırganın bombayı infilak ettirmesi neticesinde meydana gelen bir terör eylemi olduğunu düşünüyoruz. Bu olayın arkasındakilerle sonuna dek, hudutların içinde değil dünyanın diğer ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır." dedi.

Koca: 5 kişi yoğun bakımda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, şunları aktardı:

"81 yaralıdan 39'u taburcu edildi. Yatırılarak tedavileri yapılan 42 kişiden 5'i yoğun bakımdan, 2'sinin durumu ise ciddi."

Yanık: Çalışma arkadaşımızı ve evladını kaybettik

Olaya ilişkin paylaşımda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Çalışma arkadaşlarımızdan Yusuf Meydan ve evladı Ecrin'i yitirdik. Yakınlarının ve çalışma arkadaşlarımızın başı sağ olsun. Bir baba ve evladının yaşamını yitirmesine yol açan bu kalleş saldırıyı lanetliyorum. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya güçleri yetmeyecek." ifadelerine yer verdi.

Bozdağ: Adli soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Bozdağ, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, şunları kaydetti:

"Patlamaya ilişkin adli soruşturma başlatılmıştır. Bir kadın orada bulunan banklardan birinde 40 dakika kadar oturuyor, ardından kalkıyor. Kalktıktan birkaç dakika sonra patlama yaşanıyor. İki olasılık var. Ya o çanta veyahut poşet içinde düzenek var kendi infilak ettiriyor ya da uzaktan birisi infilak ettiriyor. An itibarıyla tüm bunlar inceleniyor."

İstiklal Caddesi yeniden yaya girişine açıldı

Öte yandan dün 16.20’de meydana gelen patlama sonrası cadde, emniyet güçleri tarafından güvenlik tedbirleri kapsamında giriş çıkışlara kapatılmıştı. Bölgedeki temizlik çalışmaları sonrası İstiklal Caddesi yeniden yayaların kullanımına açıldı. 

8 savcı ve 2 başsavcıvekili görevlendirildi

Patlama ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında toplam 8 savcı ve 2 başsavcıvekilinin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bunun yanı sıra sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlar yapan hesaplar da mercek altına alındı. Bu mecralarda dezenformasyon içerikli haber yayanlar hakkında soruşturma başlatıldı. 

Yorumlar (0)