Bombalı saldırıya dair dezenformatif paylaşımlara soruşturma

İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı saldırıya dair sosyal medya hesaplarından yapılan dezenformatif paylaşımlar ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Soruşturmaları Bürosu, harekete geçti. Başsavcılık, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından iletilen 25 hesabın ilgili makamlara gönderildiğini açıkladı.

GÜNDEM 14.11.2022, 10:26 14.11.2022, 17:40
Bombalı saldırıya dair dezenformatif paylaşımlara soruşturma

Dün İstanbul’un en kalabalık bölgelerinden olan İstiklal Caddesi’nde terör eylemi gerçekleşti. Yaşanan patlamanın ardından sosyal medya hesaplarından birçok paylaşım yapıldı. Bu paylaşımlarda dezenformatif ögeler barındıran bazı ifadeler Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlendi. Daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca söz konusu sosyal medya hesaplarına dair soruşturma başlatıldı.

Soruşturma başlatıldı

6 kişinin yaşamını yitirdiği 81 kişinin ise yaralandığı patlamaya dair sosyal medya hesapları üzerinden yapılan olumsuz paylaşımlar ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı.

EGM açıklamıştı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'da meydana gelen patlamaya dair sosyal medyada provokatif ifadelerde bulunduğu belirlenen 25 hesap sahibinin belirli makamlara iletildiği açıkladı.

Yorumlar (0)