Başıboş köpekler uyutulacak mı? Abdullah Güler’den açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemenin henüz tamamlanmadığını belirtti. Güler, saldırgan ve kuduz riski taşıyan hayvanların uyutulacağını ve düzenlemenin 10-15 gün içinde kamuoyuna açıklanacağını ifade etti.

GÜNDEM 26.05.2024, 15:50 Buse Önder
Başıboş köpekler uyutulacak mı? Abdullah Güler’den açıklama

Sokak hayvanlarına ilişkin düzenleme, bir süredir kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor. Taslak metinde yer alan "uyutma" maddesi, hayvanseverler ve muhalefetten tepki almıştı.

Kanal 7 yayınına konuk olan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, düzenlemeye henüz son şeklinin verilmediğini belirterek eleştirilere yanıt verdi. Güler, yapılması planlanan düzenlemenin sokak hayvanlarını sahiplendirmek ve barınaklarda koruma altına almak olduğunu vurguladı.

Ayrıca, saldırgan ve kuduz tehlikesi taşıyan hayvanların uyutulmasının da planlandığını ekledi.

Kuduz tehlikesine uyutma çözümü

Güler, mevcut barınakların orman alanlarında yer aldığını ve buralarda kalan hayvanların ciddi kuduz tehlikesi oluşturduğunu belirtti. Bu durumun hayvanların yaşam alanlarını tehlikeye attığını ifade eden Güler, hayvan satışının sıkı denetim altına alınması ve önlem alınamayacak hayvanların uyutulması konusunda çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Düzenleme 10-15 gün sonra açıklanacak

AK Parti grup başkanvekillerinin önümüzdeki günlerde muhalefet partilerini ziyaret ederek görüşmeler yapacağını belirten Güler, düzenleme ile ilgili çalışmaların 10-15 gün içerisinde paylaşılacağını duyurdu.

Yorumlar (0)