Destici, Özel görüşmesinde dikkat çeken başıboş köpek açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin yaptığı görüşmenin ardından ikili başıboş köpekler konusundaki düzenlemeye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

SEYAHAT 23.05.2024, 18:05 Şeyda Gül
Destici, Özel görüşmesinde dikkat çeken başıboş köpek açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi’nde Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ağırladı. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan CHP lideri Özel, bugünkü görüşmenin bir normalleşme sürecine işaret etmediğini söyledi. “Biz zaten Sayın Destici ile iki siyasi partinin yürütmesi gereken protokol kuralları çerçevesinde temaslarını sürdürmüş iki partiydik. Bugünkü ziyareti bir hayırlı olsun ziyareti olarak önemli buluyoruz” diyen Özel, Türkiye'de Avrupa'nın çok gerisinde bir siyasi partiler kanunu ile karşı karşıya olunduğunu belirtti. Yarın Saadet Partisi'ni ziyaret edeceğini dile getiren Özel, “Önümüzdeki hafta Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin liderleriyle görüşmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

BBP lideri Destici: Hazine yardımının kaldırılmasını teklif ediyoruz

“Sayın Özel'e samimi misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Bir kere daha kendisine CHP Genel Başkanlığı için hayırlı olsun diyorum” ifadeleriyle kouşmasına başlayan Destici ise ilk yerel seçimde de başarıyla çıktıkları için CHP’yi tebrik ettiğini vurguladı. BBP olarak belediye sayısını yüzde 100'ün üzerinde artırarak çıktıklarını dile getiren Destici, hem AK Parti'nin olduğu yerlerde hem de CHP'nin olduğu yerlerde uyum içerisinde bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Görüşmede yeni anayasa konusunu konuşma fırsatı bulduklarına değinen Destici, Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması gerektiğine inandıklarının altını çizdi. CHP'nin de sivil anayasaya ihtiyacı olduğu konusunda hemfikir olduklarını dile getiren Destici, “İlk 4 madde gibi ile ilgili kimsenin sıkıntısı yok. Hazine yardımının kaldırılmasını teklif ediyoruz. Madem tasarruf edeceğiz o zaman siyasi partilerimiz de tasarruf etsin” şeklinde konuştu.

Başıboş köpekler için düzenleme

BBP lideri Destici ve CHP lideri Özel, başıboş köpekler konusundaki düzenlemeye ilişkin de soruları yanıtladı. Bu konuda çok net olduklarını ve şu anda insan hayatına ciddi tehdit oluşturmaya başladığını kaydeden Destici, BBP olarak kendilerine teslim edilen belediyelerde 1 ay içinde bu çalışmaları başlatacaklarını ifade ettiklerini anımsattı. “Köpekler toplanıyor tedavi görmesi gerekenler tedavi göreceği yere barınaklara hastalıklı saldırgan olanların uyutulması konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz” diyen Destici, bu yasa teklifini desteklediğini ifade etti. Destici, “İktidarıyla muhalefetiyle çözümü birlikte bulmamız lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Özel: Ülkemizde bir sahipsiz sokak hayvanları sorunu olduğu bir gerçektir

CHP lideri Özel ise ülkemizde bir sahipsiz sokak hayvanları sorunu olduğunun bir gerçek olduğunu dile getirdi. Son günlerde basından takip edebildiği kadarıyla bu konuda bir hazırlık olduğunu vurgulayan Özel, henüz taslak görmediklerini aktardı. Ancak TBMM insan kaynağı ile verilen emekle Ocak 2020'de grubu bulunan partilerin katılımıyla araştırma komisyonu kurulduğunu ve raporda bu soruna yer verildiğini belirten Özel, “Akademisyenler dinlendi bu konuda çok iyi bir rapor ortaya çıktı” dedi.

Bir hayvan fonu kurulmalıdır

“Bir hayvan hakları fonu kurulmalıdır diyor raporda at yarışından aktarılacak paylar ve idari cezalardan aktarılacak paylarla bağışlardan oluşmalıdır” diyen Özel, bu köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı olmadığını ifade etti. Uyutma hastalar tedavi edilemeyen hayvanlar saldırganlığı önlenemeyen hayvanlar üzerinde son tedbir olarak bilim insanları tarafından ifade edilmekte olduğunu dile getiren Özel, “On binlerce candan tasarruf edemezsiniz. Etkin kısırlaştırma ile hızlı bir düşüş yaşanacaktır” diye konuştu.

Yorumlar (0)