Bakan Yerlikaya, 9 günlük tatilin ilk bilançosunu açıkladı

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk gününe ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 651 trafik kaza yaşandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, bu kazalarda 9 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

GÜNDEM 07.04.2024, 11:47 07.04.2024, 11:49 Şeyda Gül
Bakan Yerlikaya, 9 günlük tatilin ilk bilançosunu açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 9 günlük bayram tatilinde yollarda alınan önlemler ve denetimlere ilişkin bilgi verdi. Bayram Tatili için yolculukların başladığını ifade eden Bakan Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldığını ve denetimleri büyük bir hassasiyetle sürdürdüğünü açıkladı.

9 kişi hayatını kaybetti

Bayram tatilinin 1. günü 6 Nisan 2024 Cumartesi tarihinde 24 saatlik sürede 651 trafik kazası meydana geldiğini belirten Bakan Yerlikaya, 411 bin 588 aracın denetlendiğini söyledi. 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi yapıldığını kaydeden Bakan Yerlikaya, 37 bin 130 araca ise diğer işlemler yapıldığını söyledi. Bayram tatilinin ilk günü trafik kazalarında maalesef 9 vatandaşın hayatını kaybettiğinin bilgisini paylaşan Bakan Yerlikaya, 1407 kişinin ise yaralandığını aktardı.

Hayatla yarışılmaz

“Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diyen Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına harfiyen uyulması ve aşırı hız yapılmaması konusunda uyarıda bulundu. Bakan Yerlikaya, “Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkarmayalım: hayatla yarışılmaz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)