Bakan Tunç: Anayasa'daki 2 madde değişecek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa'da yer alan "din ve vicdan hürriyeti başlıklı" 24. madde ile "ailenin korunması" başlıklı 41. maddede değişiklik yapılacağını söyledi. Muhalefetin desteğini beklediklerini vurgulayan Tunç, "Meclis açılınca bu değişiklik konusunu gündeme getireceğiz." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 08.09.2023, 17:54 08.09.2023, 18:07 Hakan Öksüz
Bakan Tunç: Anayasa'daki 2 madde değişecek!

AK Parti Çankırı İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM açıldığında atılacak adımlardan bahsetti. İnsanı ve aileyi güçlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Tunç, "2 maddelik Anayasa değişikliği masaya gelecek. Meclis açıldığında bunun gündeme geleceğini Sayın Cumhurbaşkanımız da söylemişti. Parlamento döneminden kalan 2 madde değişecek. Bunlardan biri de başörtüsüne Anayasal güvencedir." dedi.

"Muhalefet bir teklifle geldi ama..."

Muhalefetin, "Anayasa değişikliği yerine kanun düzenlemesi" teklifiyle geldiğini kaydeden Tunç, "Kısmi çözüm, diğer kısma yasak getirmek anlamına geliyor. Bu durum, başka sorunlara yol açar. 'Eğer samimiyseniz, bunu Anayasal düzlemde konuşalım' demiştik. 'Dini inancı ibaresi gereği' yazdığı için buna karşı çıktılar. 'Din ve vicdan hürriyeti başlıklı' 24. maddede değişiklik yapacağız inşallah. Başörtüsüne anayasal güvence, başı açık vatandaşlarımızı da koruyacak." ifadelerini kullandı.

"Ailenin korunması" başlıklı 41. maddede değişiklik

"Ailenin korunması" başlıklı 41. madde konusunda da son derece hassas olduklarını vurgulayan Tunç, "Sapkın akımlar karşısında ailenin tehdit altında olduğunu görüyoruz. Dünya çapında yapılan bu propagandadan Türkiye'yi kurtarmalıyız. Evlilik, sadece kadın ve erkek arasında yapılabilir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. 41. maddede yapacağımız düzenleme bu olacak. Bu 2 maddelik değişikliği Meclis açılınca gündeme getireceğiz. Muhalefetin de desteğini bekliyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)