Zehir tacirlerine "Narkoçelik" operasyonları: 272 gözaltı

17 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen “Narkoçelik-18” operasyonlarına ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 272 sokak satıcısının yakalandığını duyurdu.

GÜNDEM 21.05.2024, 09:54 21.05.2024, 09:57 Şeyda Gül
Zehir tacirlerine "Narkoçelik" operasyonları: 272 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, soysal medya hesabından yaptığı paylaşımla Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca 17 ilde "Narkoçelik-18" operasyonlarının düzenlendiğini açıkladı. Zehir tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonlara 210 ekip ve 865 jandarma personelin katıldığını ifade eden Bakan Yerlikaya, operasyon düzenlenen illeri şu şekilde sıraladı;

“Antalya, İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Aydın, Nevşehir, Çankırı, Ağrı, İzmir, Osmaniye, Hatay, Adana, Çanakkale, Bingöl, Elazığ, Erzincan ve Tokat”

272 sokak satıcısı yakalandı

Operasyonlarda 1 ton 57 kg uyuşturucu madde ve 16 milyon 218 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğinin bilgisini paylaşan Bakan Yerlikaya, 272 sokak satıcısının yakalandığını dile getirdi. Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlı olduklarının mesajını veren Bakan Yerlikaya, uyuşturucu satıcılarının geleceğimiz olan gençleri ve toplumu zehirlemelerine asla izin vermeyeceklerini kaydetti. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve Gürbulak Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)