Bakan Dönmez duyurdu: Hanelere en az 450 liralık doğal gaz yardımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile bugün bir toplantı gerçekleştirdi. Elektrik maliyetleri, afet döneminde enerji dağıtımı için altyapı çözümü ve Isparta’da yaşananların görüşüldüğü zirvede ana gündem maddesi, vatandaşın sık sık yakındığı elektrik faturalarıydı. Toplantının ardından basın açıklamasında bulunan Fatih Dönmez, hükümetin yapacağı doğal gaz yardımını da duyurdu ve yardımların hane başına en az 450, en fazla 1150 lira olacağını ifade etti.

GÜNDEM 11.02.2022, 17:37
Bakan Dönmez duyurdu: Hanelere en az 450 liralık doğal gaz yardımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 21 elektrik dağıtım şirketinin üst düzey yöneticileri ve sahipleri ile bugün bakanlıkta bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki elektrik ve enerji sorunları ile elektrik faturaları görüşüldü. 



“Temel sorun, elektrik üretim maliyeti” 

Kritik zirvenin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, şunları dile getirdi: “Yapılması gerekenleri ve en hızlı şekilde yapılacakları görüştük. Dağıtım ağlarının ihtiyaca göre yenilenmesine karar verdik. Bu konuyu halkımız ile tüm şeffaflığıyla paylaşıyoruz. Tüm paydaşlarımızdan ve halkımızdan konu hakkında gelecek önerilere açığız. Ancak şu anda küresel anlamda ciddi bir enerji sorunu söz konusu. Dünya ile birlikte ülkemizde de asıl sorun, elektriğin üretim maliyeti. Bu konuda geçtiğimiz sene devletimiz 165 milyar liralık destek verdi. Her 100 liralık elektrik maliyetinin 50 lirası devlet tarafından ödeniyor. Biz de bu süreçte enerji sektörünün katkısını bekliyoruz.” 



“Isınma yardımlarına doğal gaz da eklendi” 

Bakan Fatih Dönmez, konuşmasında doğal gaz yardımına da değindi: “Hükümetimizin dar gelirli vatandaşlara sunduğu yardım son 3 senede 2,1 milyon haneye yayılmıştır. Belirtilen 3 senede bu hanelere toplamda 6,4 milyar Türk lirası değerinde destek verilmiştir. Isınma yardımı alan hanelere verilen destekler genişletilmiş ve doğal gaz da yardım ücretine dahil edilmiştir. Bundan böyle 3 milyar liraya varan doğal gaz desteğinden 4 milyon hane yararlanabilecek. Hane başına verilecek senelik doğal gaz desteği ise 450 ila 1150 Türk lirası arasında olacak. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarından ve küçük ölçekli ticari işletmelerden gelen tüm önerileri değerlendiriyoruz.” 

Yorumlar (0)