Bakan Dönmez Isparta'daki son duruma dair konuştu

Fatih Dönmez, Isparta kent merkezi ve ilçelerinde elektriksiz şebeke kalmadığını belirtti. Dönmez, "Yarın itibarıyla kırsaldaki arızaları da gidereceğiz." dedi.

GÜNDEM 07.02.2022, 01:14
Bakan Dönmez Isparta'daki son duruma dair konuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, kentteki elektrik kesintilerinin çözülmesi ve karla mücadele faaliyetlerini gün boyunca sahada izledi. Kent genelinde arıza meydana gelen bölgelere giden Bakan Dönmez, basın mensuplarına verdiği demeçte, geçtiğimiz perşembe günü Isparta'da yoğun kar yağışı görüldüğünü ve bununla ilişkili olarak şebekelerde ciddi oranda hasar meydana geldiğini kaydetti.

Gerek direk hasarları gerek iletken kopmaları gerekse trafolardaki arızalar sebebiyle elektrik sıkıntıları meydana geldiğini söyleyen Dönmez, olayın büyüklüğünün tespit edilmesinin ardından çevre kentlerden takviye ekipman ve personel sağlandığını ifade etti.

"Kent ve ilçe merkezlerine elektrik verildi"

Sahada 600 kadar personel, 200'den fazla iş makinesi ile çalışmaların sürdüğünü bildiren Dönmez, şu sözleri sarf etti:

"Çok sayıda kentimizden buraya olaya müdahalede bulunmak üzere teknik personel getirildi. Onların 7 gün 24 saat durmaksızın çalışmak suretiyle yapmış oldukları mücadelenin sonunda kent merkezinde ve ilçelerde an itibarıyla enerjisi olmayan şebekemiz kalmamıştır."

"Kırsaldaki arızaları da gidereceğiz"

Herkesin fedakarca görev yaptığını kaydeden Dönmez, çalışmaları anlayışla, sağduyuyla ve sabırla karşılayan Ispartalı yurttaşlara da teşekkürlerini iletti.

Kırsaldaki çalışmaların sürdüğünü aktaran Dönmez, "113.000 abonemiz bu bölgede elektriksiz kalmıştı, an itibarıyla ekiplerimizi merkezden kırsala doğru yönlendiriyoruz. Allah'ın izniyle yarın, kırsaldaki arızaları da gidereceğiz." diye konuştu.

Dönmez, söz konusu kent başta olmak kaydıyla çevre kentlere de afetten dolayı geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Yorumlar (0)