Bakan Dönmez, elektrik altyapısını görüşmek üzere “afet zirvesi” başlatıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, afet ve olumsuz hava koşullarında kullanılamaz hale gelen elektrik hatlarını görüşmek üzere elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek. 

GÜNDEM 10.02.2022, 15:21 11.02.2022, 17:43
Bakan Dönmez, elektrik altyapısını görüşmek üzere “afet zirvesi” başlatıyor

Isparta’da günlerce devam eden kar yağışıyla birlikte elektrik hatlarının kullanılamaması ve binlerce evin yaklaşık bir hafta enerjisiz kalması sebebiyle pek çok vatandaş sıkıntı çekmişti. Durum, ekiplerin uzun ve hummalı çalışmalarıyla düzeltilse de Isparta’daki enerji hatlarının 1 günde 10 senelik hasar aldığı aktarılmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bu konu nezdinde afet ve olumsuz hava koşulları sırasında elektrik hatlarının kullanılamaması durumunu görüşmek üzere elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek. 



Elektrik altyapısı zirvesi yarın gerçekleştirilecek 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan elde edilen verilere göre Bakan Dönmez, yurt genelinde faaliyet gösteren 21 elektrik dağıtım şirketinin yöneticileriyle yarın 14.00’da bakanlık binasında bir araya gelecek. Görüşmede, özellikle son dönemlerde afet sebebiyle yaşanan altyapı sorunları ve bunların olası çözümleri görüşülecek. Şirketlerin olumsuz hava koşullarında ve doğal afet durumlarında nasıl yol haritası izledikleri paylaşılacak. 

Küresel iklim değişikliği, afet senaryolarında enerji dağıtımı, 2022 yatırımlarının da görüşüleceği “afet zirvesinin” yeni çalışmaları beraberinde getirmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)