Azerbaycan Ermenistan'ı son kez uyardı!

Dün başlattığı saldırıda hedefleri arasında sivil yerleşim yerleri olan ve saldırmayı sürdüren Ermenistan'a Azerbaycan'dan "son uyarı" geldi.

GÜNDEM 28.09.2020, 08:24 28.09.2020, 15:25
Azerbaycan Ermenistan'ı son kez uyardı!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, dün sabah 06.00 civarlarında Azerî askerî mevzilerinin yanısıra sivil yerleşim birimlerini de vuran Ermenistan ordusunun sivillere yönelik saldırılarını devam ettirmesi karşısında "son uyarıyı" yaptı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermenistan ordusunun sabah saatlerinden itibaren Terter şehrinde sivil yerleşim yerlerini hedef alarak saldırılarda bulunduğunu kaydederek, Ermenistan'ı son kez uyardıklarını, sivil yerleşim yerlerini hedef almaları durumunda Azerbaycan ordusunun da önlem almak için sert karşılık vereceğini duyurdu.

Diğer taraftan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, çatışmalarda Ermenistan ordusuna ait tank ve zırhlı araçların imha edilmesinin silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) havadan çekilmiş olan görüntülerini yayımladı.

Dün sabah saat 06.00 civarlarında Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında, Ermeni ordusu tarafından Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine havan ve top mermileri ile saldırı düzenlenmesi üzerine sınır hattı boyunca şiddetli çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu, hain provokasyona karşı saldırı başlatmış, saldırı sonucu bazı yerleşim birimlerini ve kritik noktaları işgalden kurtararak kontrolü sağlamıştı.

Yorumlar (0)