Kim şaşırtmadı: "Türkiye'yi uyarın, silah göndermesin"

Kim Kardashian, Azerbaycan'da sivillere ateş açan Ermenistan'ı bir kez daha savundu. Kardashian, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Azerbaycan'a silah ve savaşçı yollamaması için Türkiye'nin uyarılması" gerektiğini ifade etti. 

DÜNYA 28.09.2020, 08:48 28.09.2020, 15:42
Kim şaşırtmadı: "Türkiye'yi uyarın, silah göndermesin"

Ermenistan güçleri, dün Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenlemişti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, söz konusu saldırı sonucu şehit ve yaralıların bulunduğunu söylemişti. 

Bunun üzerine Azerbaycan güçleri de Ermenistan'a karşı saldırı düzenlemişti. Türkiye'nin desteğini alan Azerbaycan, yerleşim birimlerinden bazılarını Ermenistan işgalinden kurtarmıştı.

İki ülke arasındaki çatışmaların ardından Azerbaycan "savaş hali" ilan ederken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da "sıkıyönetim" ve "genel seferberlik" ilan etmişti. 

Ermeni asıllı Amerikalı magazin yıldızı olan Kim Kardashian'dan yine Ermenistan'a destek açıklamaları geldi.

Kim Kardashian, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan'ın "hem nedensiz saldırıların hem de yanlış bilgilendirmelerin kurbanı" olduğunu öne sürdü. 

Azerbaycan tarafından savaş propagandası yürütüldüğünü ve söz konusu ülkenin sosyal medya platformlarını bloke ettiğini ileri süren Kim Kardashian, yine skandal ifadeler kullandı. 

Kim Kardashian, saldırgan kuvvet kullanımına son vermesi için Bakü'ye çağrıda bulunulması gerektiğini belirterek, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Azerbaycan'a askeri yardım göndermemesi gerektiğini kaydetti.

Ermeni asıllı Amerikalı magazin yıldızı, "Türkiye'nin Azerbaycan'a silah ve savaşçı yollamaması için uyarılması" gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)