Cephe hattında çatışmalar sürüyor

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında, Ermeni ordusunun askerî mevzi ve sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları sonrası başlayan çatışmalar sürüyor.

GÜNDEM 27.09.2020, 14:05 27.09.2020, 23:36
Cephe hattında çatışmalar sürüyor

Sabah saat 06.00 civarlarında Azerbaycan-Ermenistan cephe hattı boyunca çok geniş bir alanda ve yoğun silah, top ve havan atışlarıyla yapılan Ermeni saldırılarında Azerî mevzileri ve 6 Azerî yerleşim birimi hedef alınmış, çok sayıda şehit ve yaralı haberleri gelmişti.

Sivil ve askerî kayıplarını netleştiren Azerbaycan ordusunun, düşman saldırılarını engellemek ve cepheye yakın bölgelerde bulunan halkın güvenliğini sağlamak amacıyla başlattığı misilleme tedbirleri sürüyor.

Saldırıdan önce açıklama yapan ve Ermenistan ordusunun saldırı hazırlığında olduğu istihbaratı aldıklarını duyuran Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Azerî ordusuna teyakkuzda bulunması emrini vermesi sebebiyle hain saldırılara anında mukabele gösterilebildi.

Sınır hattında çatışmanın yoğunlaştığı ve çok tehlikeli bir boyuta ulaştığı öğrenildi.

Düzenlenen Ermeni saldırılarında çok sayıda şehit ve yaralı bulunan, altyapıları ciddi derecede zarar gören sivil yerleşimler yerleri şöyle:

- Ağdam rayonuna bağlı Çıraklı ve Ortakerbent köyleri
- Fuzuli rayonuna bağlı Alhamlı ve Şükürbeyli köyleri
- Terter rayonuna bağlı Kapanlı köyü
- Cebrail rayonuna bağlı Çocukmercanlı köyü

Yorumlar (0)