Azerbaycan "savaş hali" ilan etti

Ermeni saldırıları sebebiyle Azerbaycan Millî Meclisi, Azerbaycan'ın bazı şehir ve bölgelerinde geçerli olmak üzere "savaş durumu" ilan edilmesine karar verdi.

GÜNDEM 27.09.2020, 17:53 27.09.2020, 18:08
Azerbaycan "savaş hali" ilan etti

Erivan yönetiminin Ermenistan genelinde savaş durumu ilan etmesinin ardından Azerbaycan Millî Meclisi de, Azerbaycan'ın bazı şehir ve bölgelerinde geçerli olmak kaydıyla "savaş hâli" ilan etti.

Azerbaycan Millî Meclis, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Azerbaycan-Ermenistan sınır cephe hattında yaşanan çatışmalar sebebiyle Azerbaycan'ın bazı bölgelerinde "savaş durumu" ilan edilmesi yönünde kararına onay verdi.

Olağanüstü olarak gerçekleştirilen toplantıda onaylanan karar gereği "savaş hali" olduğu sürece hem Azerbaycan vatandaşlarının hem de Azerbaycan'da bulunan yabancıların anayasal hak ve özgürlükleri ile mülkiyet hakları geçici ve kısmi olarak kısıtlanabilecek.

"Savaş durumu" ile bazı bölgelerde belirlenen saatler arasında sokağa çıkma yasağının ilan edilebiliyor.

Sabah saatlerinde Azerbaycan-Ermenistan cephe hattı boyunca Ermeni güçleri, Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine top ve havanlı saldırılar düzenlemişti. Azerbaycan ordusu da halkın güvenliğini sağlamak amacıyla bu hain provokatif saldırılara karşılık vermiş ve yıllar önce işgal edilmiş olan bazı yerleşim yerlerini işgalden kurtarmıştı.

Yorumlar (0)