Ermeni askerlere "teslim ol" çağrısı yapılıyor

Azerbaycan ordusu, Ağdere bulunan Ermeni askerî birliğini komuta eden Ermeni komutanlara "teslim olun" çağrısı yaptı.

GÜNDEM 27.09.2020, 16:49
Ermeni askerlere "teslim ol" çağrısı yapılıyor

Azerbaycan Askerî Komutanlığı, Azerbaycan askerlerinin ilerlediği işgal altındaki Ağdere bölgesinde bulunan Ermeni Silahlı Kuvvetleri'nin garnizon komutanına, "Can kayıplarının artmaması için direnmeyin ve teslim olun" çağrısı yaptı.

Dakika dakika bölgedeki gelişmeleri aktaran Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaptığı son açıklama ile alanda gelinen noktayı aktardı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan askerlerinin işgal altındaki Ağdere bölgesine geldiği ve Ağdere'yi işgal altında tutan Ermeni Silahlı Kuvvetleri'nin garnizon komutanına can kayıplarının artmaması için "direnmeme ve teslim olma" çağrısı yapıldığını bildirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerî ordusunun Ermeni garnizonuna yaptığı "teslim olun" çağrısı kapsamında, teslim olmaları durumunda savaş esirlerine ve sivil rehinelere iyi mualeme yapılacağını, Cenevre Sözleşmesi ve diğer uluslararası hukuk kurallarına göre muamele gösterileceğini bildirdiğini duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklamasında, Ermeni güçlerin direnişi sürdürmesi hâlinde silahlı olan herkesin etkisiz duruma getirileceğini ilan etti.

Yorumlar (0)