"ASALA, PKK ve Peşmerge" hamlesi!

Azerbaycan'ın istihbarat örgütü DTX, Ermenistan özel servislerinin, Azerbaycan'ın büyük kentlerinde terör eylemi planladığını tespit etti. 300 PKK'lıyı saflarına katan Ermenistan'ın Peşmerge'den de paralı asker ve silah istediği belgelendi.

GÜNDEM 16.10.2020, 10:06
"ASALA, PKK ve Peşmerge" hamlesi!

Ermenistan'ın 1990'lı senelerin başından itibaren başkenti Bakü başta olmak üzere Azerbaycan'ın büyük kentlerinde sivillere karşı işlenen terör eylemlerine yeniden başlamayı planlıyor.

Azerbaycan İstihbaratı DTX, Ermenistan'ın terör örgütlerini devreye sokmaya hazırlandığını ve yeni kanlı eylemler planladığını duyurdu.

Azerbaycanlı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyaran DTX, şüpheli gördükleri kişileri derhal ihbar etmelerini istedi.

ASALA terör örgütü...

Ermenistan'ın devlet düzeyinde terör eylemleri gerçekleştiren ve terörü destekleyen bir devlet olduğunu vurgulayan DTX, şu an Ortadoğu'dan bazı terör örgütlerine üye teröristlerin, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nde hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Azerbaycanlılara "Günlük yaşam ve iş uyumunu bozmayın ancak tetikte olun." uyarısı yapan DTX, şüpheli kişileri ve nesneleri ihbar etmek için (012) 4059999 numaralı telefonu aramalarını istedi. Devlet Güvenlik Servisi DTX, ihbarın doğrudan kendilerine yapılabileceği gibi, yerel polis ve diğer kolluk kuvvetlerine de haber verilebileceğini bildirdi.

Ermeni terör örgütü ASALA'nın faaliyete geçmeye hazırlandığı uyarısını yapan DTX, yurtdışında bulunan Azerbaycan Cumhuriyeti'nin diplomatik misyonlarını, diplomatik personelleri, Azerbaycan diaspora temsilcilerini ve Azerbaycanlı şirket çalışanlarını uyanık olmaya, tedbirli davranmaya, sıkıntılı durumlarda bulundukları ülkelerindeki kolluk kuvvetlerine başvurmaya davet etti.

300 PKK'lı terörist Ermenistan'a gelmişti

Ermenistan ordusunun çatışmanın ilk günlerinde ağır zayiatlar vermesi sebebiyle PKK harekete geçmiş ve bünyesindeki Ermeni asıllı 300 teröristi 25'erli gruplar hâlinde otobüslerle Ermenistan'a göndermişti. Eylül ayı sonunda Ermenistan ordu birliklerine katılan 300 PKK'lı terörist, 29 Eylül'de Dağlık Karabağ'a getirilmiş ve buradaki Ermeni birliklerine katılarak, sivillere yönelik eylemler düzenleyen Ermeni milislerine eğitim vermeye başlamışlardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, yakın zamanda hem Ermenistan'ın Bağdat Büyükelçisi'nin hem de Ermenistan İstihbarat Başkanı'nın 3 defa PKK terör örgütü yöneticileriyle görüşme yaptığını açıklamıştı. Hikmet Hacıyev, Irak'ın başkenti Bağdat'ta yapılan görüşmeler neticesinde 300 PKK'lı teröristin otobüslerle Dağlık Karabağ'a getirildiğini duyurmuştu.

Ermeni diasporası da Peşmerge'den yardım istedi

Öte yandan Belçika Ermeni diasporasının önemli liderlerinden Peter Petrosyan'ın da, Erbil'e giderek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Güçleri Batı Dicle Bölgesi Komutanı Zaim Ali ile görüştüğü ve Ermenistan'a silah sevkıyatı yapılmasını ve paralı askerler vermesini istediği ortaya çıktı.

Aynı zamanda Kürdistan Demokratik Partisi Siyasi Bürosu üyesi olan Suriyeli Ermeni Peter Petrosyan'ın Peşmerge komutan Zaim Ali'den "silah ve paralı asker" talebi belgelendi.

Yorumlar (0)