"Derhâl paralı teröristleri gönder!"

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, derhal saldırılarını durdurmasını istediği Ermenistan'a seslenerek, "Yurt dışından getirttiğiniz paralı askerleri, teröristleri geri gönderin. İşgal ettiğiniz toprakları boşaltın." dedi.

GÜNDEM 28.09.2020, 14:09 28.09.2020, 14:33
"Derhâl paralı teröristleri gönder!"

Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine yönelik Ermenistan'ın saldırılarını değerlendiren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, adeta Türk dünyasının duygularına tercüman oldu.

Barışçıl çözüm diyenlerin, derhâl ateşkes isteyenlerin, Azerbaycan karşı hamlesini yaptıktan sonra diyaloğu hatırlayanların 30 yıldır nerede olduğunu soran Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, 30 yıldır Dağlık Karabağ ile Azerbaycan’ın yüzde 20’sinin işgal altında olduğunu, Hocalı’da hak-hukuk tanımadan barbarca, çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce masum insanın katledildiğini, milyonlarca insanın evinden, yurdundan edildiğini hatırlattı.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki münasebetin "İki devlet tek millet" münasebeti olduğunun altını çizen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ve Azerbaycan Türklerinin daima kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin bugün de Azerbaycanlı kardeşlerinin öz topraklarını savunmasında yanlarında olduğunu anımsatan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, barış ve istikrarın önünün açılması için Ermenistan'ın yapması gerekenleri 3 madde hâlinde sıraladı:

- Saldırılarını derhal durdurması
- Yurt dışından getirdikleri paralı askerleri, paralı teröristleri geri göndermesi
- İşgal ettikleri Azerbaycan topraklarını boşaltması.

Yorumlar (0)