Akar ile Stoltenberg görüştü

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Millî Savunma Bakanlığında görüştü.

GÜNDEM 05.10.2020, 16:50 07.10.2020, 13:32
Akar ile Stoltenberg görüştü

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i Millî Savunma Bakanlığında askerî törenle karşıladı.

MSB'den (Millî Savunma Bakanlığı) yapılan açıklamada NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Bakanlık birasında ilk olarak baş başa görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

İkili görüşme sonrasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, heyetler arası görüşmeye başkanlık yaptı. 

Heyetler arası görüşmelerde Doğu Akdeniz ve Libya'daki gelişmelerin öncelikli olarak masaya yatırıldığı belirtilen Millî Savunma Bakanlığının açıklamasında, NATO Karargâhı'nda Türkiye ile Yunanistan askerî heyetleri arasında gerçekleştirilen teknik toplantıların değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca NATO konularında da heyetler arasında görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

Heyetler arası görüşmelere başkanlık eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, Türkiye ile Yunanistan arasında NATO Karargâhı'nda devam eden teknik toplantıların sonucunda genel ilkeler üzerinde ortak anlayışa varılmasının önemine değindiği ve Türkiye'nin, iki ülke arasındaki sorunun diyalogla ve ön koşulsuz olarak çözülmesi için yürütülen tüm çalışmaları desteklemeye devam ettiğini dile getirdiği vurgulandı.

Yorumlar (0)