Çavuşoğlu: Bizim de söyleyeceklerimiz var!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye tarafından Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen tüm askerî tatbikatların, NATO kurallarına uygun icra edildiğini belirtti.

GÜNDEM 08.09.2020, 14:48 09.09.2020, 18:03

Kongo Cumhuriyeti Dışişleri, İşbirliği ve Yurtdışındaki Kongolular Bakanı Jean-Claude Gakosso ile Dışişleri Bakanlığında görüşen Mevlüt Çavuşoğlu, görüşme sonraıs gerçekleştirilen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'ın "Türkiye, Doğu Akdeniz'deki tatbikatlarda gerçek mühimmat kullanıyor" iddiasına cevap verdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye tarafından Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen tüm askerî tatbikatların, NATO kurallarına uygun icra edildiğini vurguladı.

AB (Avrupa Birliği) ve NATO'nun (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) Doğu Akdeniz'e dair bazı hamlelerinin bulunduğunu hatırlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan son dönemde uzlaşma yönündeki tüm inisiyatifleri reddettiğini ve diyalogdan yana tavır içinde olmadığını net bir biçimde gösterdiğini belirtti.

Uluslararası ilişkilerde ilkeli ve dürüst davranmanın gerekliliğine vurgu yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın kendine güveniyorsa masaya oturmasını isteyerek, haklı olduğunu bir de herkesin önünde söylemesini isteri ve "Bizim de söyleyeceklerimiz var." dedi.

Kongo Cumhuriyeti'ne, Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesine verdikleri destek için teşekkür eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kürtlerin en büyük düşmanının PKK ve YPG terör örgütleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)