NATO: İyi bir ilerleme kaydedildi

NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Doğu Akdeniz gerilimi üzerine Türkiye ile Yunanistan arasında askerî heyetler düzeyinde yapılan teknik görüşmelerle ilgili olarak "İyi bir ilerleme kaydedildi" ifadesini kullandı.

GÜNDEM 23.09.2020, 15:34 24.09.2020, 14:53
NATO: İyi bir ilerleme kaydedildi

NATO karargâhında İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile görüştükten sonra basına açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Doğu Akdeniz'de konusunda Türkiye ile Yunanistan'ın "ayrıştırma usulleri" oluşturulması, denizde ve havada istenmeyen olay ya da kazaların önüne geçilmesi için şimdiye kadar birkaç toplantı gerçekleştirdiğini anımsattı.

Türk ve Yunan askerî heyetlerin "ayrıştırma usulleri"nin görüldüğü teknik toplantıların sürdüğünü ve iyi bir ilerleme kaydedildiğini açıklayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantıların "askeri teknik görüşmeler" olduğunun altını bir kez daha çizerek, bu teknik toplantıların, Almanya'nın yürüttüğü diplomatik çabaları tamamlayıcı konumda olduğunu vurguladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara ile Atina arasındaki anlaşmazlıkların çözümü noktasında Almanya'nın çabalarının çok işe yaradığını belirterek, "Bu çabalar sonucunda dün Türkiye ile Yunanistan, istikşafi görüşmeleri yeniden başlatma hususunda anlaşma sağladılar" dedi.

Her iki ülkenin karşılıklı aldığı karardan ötürü büyük memnuniyet duyduğunu belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan liderleriyle yakın temas içinde olduğunu ve teması sürdürmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)