AK Parti'den seçim tarihi yorumu: Hazirana kalmasın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, seçim tarihine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçime katılımın yüksek olması için tarihte güncellemeye gidilmesini makul gördüklerini söyleyen Kandemir, "Haziran ayına kalmasını istemiyoruz. Bayram sonrası uygun olur." dedi.

GÜNDEM 09.01.2023, 17:39 10.01.2023, 09:24 Hakan Öksüz
AK Parti'den seçim tarihi yorumu: Hazirana kalmasın

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, seçim tarihi tartışmaları hakkında konuştu. Seçimin yapılacağı tarihe dair çeşitli iddiaların ortaya atıldığını hatırlatan Kandemir, "Tarih belli ancak birkaç gerekçeden dolayı güncellemenin gerekli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

"Katılım oranının yüksek olmasını istiyoruz"

Seçime katılım oranının en yüksek seviyede olmasının, demokratik standartlar gereği zorunlu olduğunu kaydeden Kandemir, "Yaz aylarında okullar kapalı oluyor. Vatandaşlar tatile çıkıyor, çoğu kişi memleketlerine dönüyor. Dolayısıyla seçim tarihinin haziran ayına kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Buna yönelik bir güncellemenin makul olduğu görüşündeyiz. Bu konuda yetkili olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır." ifadelerini kullandı.

"Bayramdan sonra, hazirandan önce uygun gibi"

2022'de Seçim Yasası'nda bazı değişikliklere gittiklerini hatırlatan AK Partili Kandemir, "Muhalefet partileri, 6 Nisan'dan sonra yapılacak bir seçime rıza göstermeyeceklerini belirtti. İsteğimiz, seçime katılım oranının yüksek olması. Avrupa'da seçime katılım oranı bizi kadar olan çok az ülke var. Bunu koruyalım istiyoruz. Bazı tarihler gündeme geliyor. Cumhur İttifakı olarak da parti içinde de seçim tarihine ilişkin değerlendirmeler yapılıyor. Seçimin hazirana kalmasını istemiyoruz. Bayram sonrası bir tarih, uygun olur gibi görünüyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)