CHP'li Öztrak: 6 Nisan'dan önce yapılacak erken seçime varız

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, altılı masanın çalışmaları kapsamında iki metin hazırlandığını ve bunların 30 Ocak'ta kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Erken seçim konusunda masadaki genel başkanların bir uzlaşıya vardığını kaydeden Öztrak, "6 Nisan tarihinden önce yapılacak erken seçime destek verilecek. Bu tarihten sonra yapılması planlanan bir erken seçime ise 'siyaset mühendisliği' gözüyle bakılarak karşı çıkılacak." dedi.

SİYASET 06.01.2023, 18:07 08.01.2023, 10:34 Hakan Öksüz
CHP'li Öztrak: 6 Nisan'dan önce yapılacak erken seçime varız

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, erken seçim hakkındaki iddialar hakkında konuştu. 

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin bereketini kaçırdı." diyen Öztrak, "Tek adamlık hevesi yüzünden son 9 yılda halkın geliri 150 milyar dolar civarında geriledi. Kişi başı gelirimizde 3 bin 97 dolarlık erime var. Erdoğan'ın hükümetleri, kendisinden önceki hükümetlerin erişemediği büyük kaynakları tüketti. 2002'den önceki 79 yılda hükümetler tarafından yapılan harcamaları, sadece 20 yılda dörde katladılar." ifadelerini kullandı.

"Verdikleri sözlerin altında ezildiler"

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, "Halkın önüne '2023 menzilli' hedefler koydular. 2023'e girdiğimizde Türkiye ekonomisinin, dünyada ilk 10 içinde yer alacağı vaadinde bulundular. Türkiye zaten 1990'da ilk 20 arasında girmiş, 1999 yılında G20 üyesi olmuştu. 20 yıl içinde bizi bu ligden düşme sınırına kadar getirdiler. 2023 vaatlerini hatırlayın. İşsizlik yüzde 5'in altına inecekti. Kişi başı milli gelir 25 bin dolara yükselecek, milli gelirimiz 2 trilyon dolar olacaktı. Hiçbiri olmadı. Bu sözlerin altında ezildiler. Sadece yaptıklarını anlatıyorlar. Hükümetler, yapamadıklarının da hesabını vererek zamanı geldiğinde koltuğunu bırakmasını bilmelidir." dedi.

"30 Ocak'ta detaylar açıklanacak"

Altılı masanın dün toplandığını hatırlatan Öztrak, "Ortak Politikalar Metni" ile "Geçiş Süreci Yol Haritası" gibi metinlerin hazırlandığını, bunlar hakkındaki detayların 30 Ocak 2023'te açıklanacağını belirtti. 

Ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için masada yer alan genel başkanlar arasında istişarelerin yapılmaya başlanacağına vurgu yapan CHP'li Öztrak, "Şu günlerde gündemde erken seçim tartışmaları var. Bununla ilgili genel başkanlar bir uzlaşıya vardı. 6 Nisan tarihinden önce yapılacak erken seçime destek verilecek. 6 Nisan'dan sonra yapılacak bir erken seçime ise karşı çıkılacak. Çünkü bu tarihten sonra bir seçimin yapılması, siyaset mühendisliğinden başka bir şey olamaz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)