MİT'ten MLKP'ye ağır darbe

MLKP terör örgütünün sözde Suriye sorumlusu Zeki Gürbüz'e yönelik olarak Haseke'deki operasyonda, MLKP'nin sözde Suriye sabotaj sorumlusu olan ve 'Fırat Neval' kod adını kullanan Özgür Namoğlu'nun da öldürüldüğü belirlendi.

GÜNDEM 09.01.2023, 18:15
MİT'ten MLKP'ye ağır darbe

MİT'in (Milli İstihbarat Teşkilatı), Bursa'da geçtiğimiz sene cezaevi servis aracına yönelik olarak düzenlenen saldırının azmettiricisi olan MLKP terör örgütünün sözde Suriye sorumlusu Zeki Gürbüz'e yönelik olarak Haseke'deki operasyonunda, MLKP'nin sözde Suriye sabotaj sorumlusu olan ve 'Fırat Neval' kod adını kullanan Özgür Namoğlu'nun da etkisizleştirildiği belirlendi.



PKK'dan özel eğitim aldı

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiler doğrultusunda, MLKP terör örgütünün sözde silahlı kanadı olan FESK'in Suriye sorumlusu Özgür Namoğlu, Irak'a gönderilerek PKK terör örgütünden özel eğitim aldı.

Terörist faaliyetine 2008'de Avrupa'da başlayan Namoğlu, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine geçerek teknik, sabotaj ve suikast eğitimi aldı. PKK terör örgütü ile Irak'ın kırsal bölgelerinde silahlı faaliyetler yürüten ve Suriye'ye 2016'da geçiş yapan Namoğlu, MLKP tarafından ülkemize eylem yapmak için gönderilen FESK üyelerinin Suriye'de eğitildiği sözde 'Şengül Boran Akademisi'nin genel sorumlusu olarak terörist faaliyetlerde bulundu. 



Etkisiz hale getirildi

MİT tarafından izlenen, Bursa'da geçtiğimiz sene cezaevi servis aracına yönelik olarak düzenlenen saldırının azmettiricisi MLKP terör örgütünün sözde Suriye sorumlusu Gürbüz'e yönelik olarak Haseke'de gerçekleştirilen operasyonda, MLKP'nin sözde Suriye sabotaj sorumlusu olan ve 'Fırat Neval' kod adını kullanan Özgür Namoğlu'nun da öldürüldüğü belirlendi.

Yorumlar (0)