Beşiktaş'tan Weghorst açıklaması

Beşiktaş, Wout Weghorst ile ilgili inisiyatifin kendilerinde olduğunu bildirdi.

SPOR 09.01.2023, 18:49
Beşiktaş'tan Weghorst açıklaması

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, İngiliz ekiplerinden Manchester United'a gideceğine yönelik olarak haberler çıkan Hollandalı oyuncu Weghorst ile ilgili inisiyatifin tümüyle kendilerinde olduğunu duyurdu.



Kulüpten açıklama

Kulübün resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, Süper Lig'de Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmanın akabinde Weghorst ile ilgili olarak medyada spekülatif haberlere yer verildiği kaydedilerek, şöyle denildi:

"Oyuncumuzun mukavelesinde Premier Lig'den teklif gelmesi durumunda 2,5 milyon avro tazminat bedeli karşılığında kontratının feshedilebileceği yönünde çıkış maddesi olduğu iddiası tamamen hayal ürünüdür. Bununla beraber bahse konu futbolcunun yarın takımdan ayrılacağına yönelik haberler tümüyle gerçek dışıdır. Weghorst ile ilgili inisiyatif Beşiktaş Jimnastik Kulübündedir. Bu husus hakkında bir gelişme olursa saygıdeğer kamuoyunun ve camiamızın bilgilendirileceği konusunu da belirtiriz."

Şenol Güneş: Bu yönde bir duyum aldım

Kasımpaşa maçının ardından, Weghorst'un durumuna ilişkin konuşan Şenol Güneş, Hollandalı futbolcunun maç listesine yazdığı ilk oyuncular arasında olduğunu kaydederek, şu sözleri sarf etmişti:

"Lig halihazırda devam ediyor. Transferde bir sürü futbolcular gelecek gidecek şeklinde konuşuluyor. Çok futbolcu yazıldı ama hiç kimse gelmedi. Gidenler de aynı şekilde yazıldı ama hiç kimse gitmedi. Wout Weghorst bizim için çok önemli bir futbolcu. Oyuna katkı sağlıyor, gol atıyor, gol attırmaya yardım ediyor. Veda etmesi için taraftara veda etmesi yetmiyor, kulüple de konuşması gerekiyor. Bu yönde bir gelişme duydum fakat net değil. Transfer teknik, idari ve ekonomiktir. İdari ve ekonomik olarak futbolcunun isteği, kulübün isteği ve tüm bunların örtüşmesi gerekir. İyi futbolcunun gitmesini istemem. Gelişmeleri, ne olup olmayacağını henüz bilmiyoruz. Bizde çok iyi işler yaptı. Teknik açıdan müspet bakmam. Bugün konuşmayı yanlış buluyorum. Bu akşam çok iyi oynadı ve üç puana katkı sağladı. Gitmeyle ilgili hem kulüple hem kendisiyle görüştükten sonra değerlendiririm. Gitmesini istemediğiniz gidebilir, istediğiniz gitmeyebilir."

Yorumlar (0)