Afrin komandoları yurda döndü

Afrin’de görev yapan jandarma komando birliği Elazığ'a dönerek ailelerine kavuştu.

GÜNDEM 11.03.2021, 16:15 12.03.2021, 11:08
Afrin komandoları yurda döndü

Suriye’nin Afrin bölgesindeki görevlerini başarıyla tamamlayan komandolar için Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığında tören düzenlendi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Mehmetçik için kurbanlar kesildi, dualar edildi. Törenin ardından sağ salim ülkeye dönen komandolar aileleriyle buluşarak hasret giderdi.

“Birliğimiz alnı dik şekilde geri döndü”

6 ay önce gittikleri Afrin’deki görevlerini başarıyla tamamladıktan sonra yurda dönen komando birliğini kutlayan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, terörle mücadele ve barışı desteklemek adına Suriye'nin Afrin bölgesine giden birliğin alnı dik bir şekilde döndüğünü söyledi.

Yıldız, “"Suriye’nin Afrin bölgesinde görev yaptığı süre boyunca sivil halka zarar vermeden, teröre karşı mücadele veren Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı dosta güven, düşmana korku vermiştir. Allah’a hamdolsun ki hiçbir kayıp vermeden, hiçbirinizin ayağına taş değmeden bu asil görevi ifa ettiniz. Bu vesileyle Gara ve Tatvan dahil olmak üzere vatan uğruna seve seve canlarını terörle mücadelede feda etmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun." dedi.

Afrin’deki görevinden bir uzman çavuş, "Ülkemizi, milletimizi, bayrağımızı en iyi şekilde temsil ettik. Bu bizim için gurur verici bir durum. Ailelerimizden ayrı kalsak bile bu görevi yerine getirmekten kıvanç duyduk. Vatanımızın kıymetini bir kere daha anlamış olduk. Gururluyuz” dedi.

Bir başka asker ise, "Dünyada insanın ailesi ve vatanı kadar güzel hiçbir şey olamaz. Allah hiçbir insanı devletsiz bırakmasın. Türk milletini orada en iyi şekilde temsil ettik. Yardım dileyen herkese yardım elimizi uzattık. Allah orada görevlerine devam eden herkese sağ salim gelmeyi nasip etsin." diye konuştu.

Asker eşi Birgül Müderrisoğlu, "6 ay beklemek bizim için zordu.  Ama bugün o beklediğimiz günlere değdi. Eşime kavuştuğum için mutluyum. Çocuğum da babasına kavuştu. Gururluyum." dedi.

Asker annesi Fatma Müderrisoğlu ise:"Sözlerimin yetemeyeceği derecede bir gurur yaşıyorum. Çocuklarım ve tüm askerlerimizle gurur duyuyorum. 2 çocuğum da uzman asker. Vatan bayrak söz konusu olunca bizim için gerisi teferruat. Çok mutluyum." dedi.
 

Yorumlar (0)