Thodex soruşturmasında beklenen gelişme 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kripto para borsası Thodex’e yönelik soruşturma kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yazı gönderildiğini, şirketin vergi suçları açısından da değerlendirilme yapılmasını ve rapor hazırlanmasını istediklerini bildirdi. 

EKONOMİ 13.09.2021, 16:20
Thodex soruşturmasında beklenen gelişme 

Thodex şirketinin internet sitesine erişim sağlanamaması sebebiyle çok sayıda kişi mağdur olmuş ve bu iddia, dava olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na taşınmıştı. 22 Nisan 2021 itibarıyla konu hakkında pek çok soruşturma başlatılmıştı. Bu kapsamda savcılık, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Hazine ve Sermaye Piyasası İşlemleri Operasyon Birimi ve Vergi Dairesi Başkanlığı’na yazı gönderdi. 



Soruşturmanın aydınlatılması istendi 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yazı gönderildiğini ve soruşturmanın aydınlatılması konusunda bazı raporların istendiğini belirten savcılık, Thodex şirketinin vergi suçları açısından değerlendirilmesinin yapılmasını ve 6502 sayılı “Tüketicinin Korunması Kanunu” ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde rapor düzenlenmesini talep etti. 



Soruşturmada ismi bulunanlar hakkında karar verildi

Ayrıca savcılık, yurtdışı borsası ile yazışmalar yapılması için de Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne 14 Temmuz tarihinde bir yazı gönderildiğini açıkladı. Yazıda, kripto para borsası Binance’teki adresine Thodex tarafından herhangi bir Bitcoin transferinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği hususunda tespitin yapılması talep edildi. Ayrıca soruşturmada ismi bulunan kişilerin de Binance borsasındaki kripto paralarının tümüne el konulması istendi. 

Yorumlar (0)