THODEX soruşturmasında yeni gelişme: Türkiye'den 2 ekip oluşturuldu

Yerli kripto para borsası THODEX’in kurucusu olan ve kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer’in yakalanması için çalışmalar sürerken Türkiye’den iki ekibin katılımıyla aramaların Kosova, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Karadağ’da yoğunlaştığı açıklandı.

YAŞAM 06.05.2021, 14:35 06.05.2021, 17:26
THODEX soruşturmasında yeni gelişme: Türkiye'den 2 ekip oluşturuldu

Yerli kripto para borsası THODEX’in, geçtiğimiz günlerde erişime kapanmasının ardından birçok kullanıcı mağdur oldukları gerekçesiyle şikayette bulunmuş ve şirketin CEO’su Fatih Özer’in yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti.

Türkiye’den 2 ekip katıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 22 Nisan’da başlattığı soruşturma devam ederken, CEO Fatih Özer’in yakalanması için Türk interpolü devreye girdi ve Özer’in kaçabileceği ülkelerin İnterpol polislerine uyarılarda bulundu.

Faruk Fatih Özer’in yakalanmasına yönelik çalışmalar, genel olarak Arnavutluk’a yoğunlaşarak yürütülüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan 5’er kişilik 2 ekip, arama çalışmalarına katıldı. Oluşturulan ekiplerden biri Arnavutluk, diğeri ise Özer’in kaçma ihtimalinin olduğu Karadağ, Makedonya ve Kosova’daki meslektaşlarıyla hareket ediyor.

Özer’in bağlantılı olduğu şüphelileri tespit ederek çalışmaları sürdüren ekipler, soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan kişilerin ifadelerinden de faydalanıyor.

Yorumlar (0)