Thodex soruşturmasında tutuklama kararı

Thodex soruşturmasında 13 şüpheli şahıstan aralarında firmanın firari CEO'su Faruk Fatih Özer'in kardeşleri Serap Özer ve Güven Özer'in de bulunduğu 6 şahıs tutuklandı.

GÜNDEM 29.04.2021, 20:31 30.04.2021, 14:26
Thodex soruşturmasında tutuklama kararı

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu ve CEO'su Faruk Fatih Özer’in yatırımcılarını 108 milyon dolar (yaklaşık 900 milyon lira) dolandırarak yurt dışına kaçmasına dair Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan firari Özer’in kız kardeşi Serap Özer ve ağabeyi Güven Özer'in de aralarında yer aldığı 16 şüpheli şahıs, Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

Mahkemeye sevk edilmişti

Şüpheli şahısların savcılıktaki ifade işlemleri son buldu. 3 şüpheli şahıs, savcılık sorgusunun tamamlanmasının ardından salıverildi. 4 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari Özer’in kız kardeşi Serap Özer ve ağabeyi Güven Özer'in de aralarında yer aldığı 9 şahıs, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Kardeşler de tutuklandı

Thodex soruşturmasında hakimliğe tutuklama istemiyle sevk edilen 13 şüpheli şahıstan, aralarında firmanın firari CEO’su Faruk Fatih Özer’in kardeşlerinin de bulunduğu 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yorumlar (0)