Türk polisleri, Thodex'in kurucusu için Arnavutluk'ta

Türkiye kurulumlu kripto para borsası Thodex’in kurucusunun “işlemleri dondurduğunu” ve ardından Arnavutluk’a kaçtığını bildiren Emniyet Genel Müdürlüğü’nden haberler var. Müdürlük, Türk polisinden oluşan bir ekibin, Kosova ve Arnavutluk’a gittiğini açıkladı. 

GÜNDEM 26.04.2021, 16:57 27.04.2021, 21:05
Türk polisleri, Thodex'in kurucusu için Arnavutluk'ta

Türkiye merkezli olarak kurulan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, birkaç gün önce, işlemlerin durdurulduğunu açıklamıştı. O andan sonra kimsenin iletişime geçemediği genç girişimcinin havaalanı görüntülerine ulaşılmış ve Arnavutluk’a gittiği belirlenmişti. 

Yanında pek çok yatırımcının parası ile kaçan Özer hakkında Interpol tarafından kırmızı bültenle arama emri çıkartılmıştı. 



Türk polisleri Arnavutluk’ta

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bugün yapılan açıklamaya göre Türk polislerinden oluşan beş kişilik bir ekip Kosova’ya, bir diğer beş kişilik ekip de Arnavutluk’a gitti.

İçişleri Bakanı Soylu, önceki gün yaptığı açıklamada, Thodex’in kurucusunun ülkemizdeki çeşitli bankalarda toplamda 31 milyon lirasının bulunduğunu ve Bakanlık tarafından bunlara el konulduğunu açıklamıştı. Soruşturma sürerken, bugüne kadar 69 kişinin gözaltına alındığı bilgisini de teyit etmişti. 

Yorumlar (0)