THODEX'te 'dolandırıcılık' iddialarında yeni gelişme: MASAK tüm hesaplara bloke koydu

Yerli kripto para borsası olan Thodex’in CEO’su ve kurucusu Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolarlık (16,4 milyar TL) kripto parayla İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına çıktığı iddiaları üzerine polis ekipleri, şirketin Kadıköy’deki binasına baskın düzenledi.

GÜNDEM 22.04.2021, 14:33 23.04.2021, 10:41
THODEX'te 'dolandırıcılık' iddialarında yeni gelişme: MASAK tüm hesaplara bloke koydu

Kripto para sektöründe, yerli kripto para borsası THODEX şoku yaşanıyor.

CEO yurt dışına kaçtı iddiası

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadıköy'de merkezi bulunan şirkete yönelik Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından "suç örgütü kurmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Yerli kripto para borsası THODEX’in kurucusu ve CEO’su olan Faruk Fatih Özer'in yurt dışına kaçtığı iddiaları üzerine polis ekipleri harekete geçti. Firmanın Kadıköy'de bulunan binasına baskın düzenleyen ekipler, şirkette kimseyi bulamayınca çalışanların evine giderek onların ifadesini aldı. 

Yapılan incelemeler sonrasında CEO Faruk Fatih Özer'in, 16,4 milyar TL parayla birlikte 20 Nisan günü saat 19.50 sıralarında Arnavutluk'a gittiği tespit edildi.

Savcılığa şikayetler artıyor 

THODEX para borsasına yatırım yapan ve mağdur olduğunu belirten birçok kişinin, avukatlar aracılığıyla cumhuriyet savcılıklarına birçok suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Avukat Abdullah Üsame Ceran tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, THODEX CEO’su Faruk Fatih Özer’in gözaltına alınması ve "nitelikli dolandırıcılık" suçu kapsamında yargılanması talep edildi.

Çiftlikbank’ı geçti

THODEX’e ilişkin yaşanan olay, Mehmet Aydın isimli dolandırıcının Çiftlikbank ismiyle yaptığı 1,5 milyar TL dolandırıcılıktan 10 kat daha fazla. 

Öte yandan 2 milyar dolar (16,4 milyar TL)’lik kripto parayla kaçtığı tespit edilen Faruk Fatih Özer ve THODEX’e ilişkin soruşturmanın sürdüğü açıklandı.

Neler olmuştu?

20 Eylül 2017’de kurulmuş olan THODEX kripto para borsasında, kullanıcıların yaklaşık olarak 1 haftadır, yatırımlarını çekme konusunda sıkıntı yaşadıkları belirtilmişti. Ancak son günlerde borsanın, tamamen işleme kapatılmasıyla olanlar oldu. 400 bin kullanıcısı olduğu belirlenen THODEX’in web adresine 2 gündür erişilemezken bu kullanıcıların 390 binin aktif bir şekilde alım-satım işlemi yaptığı iddia edildi.

Savcılığa sunulan dilekçede, kullanıcıların borsaya erişemedikleri, yatırımlarını banka hesaplarına aktaramadıkları öne sürülürken şirketin yönetim kurulu başkanı Faruk Fatih Özer’in 20 Nisan’da İstanbul Havalimanı’ndan çıkış yaptığı iddialarının sosyal medyada gündeme geldiği vurgulandı. bu iddiaların soruşturulmasının oldukça önemli olduğu vurgulanan dilekçede, çok sayıda kullanıcının ciddi rakamlarda zarara uğrayabileceği ve birikimlerini kaybetme riskiyle karşılaştığına dikkat çekildi. Söz konusu olaya ilişkin şüphelilerin taşınmaz varlıklarına, ulaşım araçlarına banka ve diğer kurumlardaki hesaplarına alacaklarına ve diğer mal varlıklarına el konulması talep edilirken şüpheliler hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve gözaltı kararı çıkarılması istendi.

THODEX’ten 4-5 gün bakım bildirisi

Birçok kullanıcının varlıklarını kaybetme riskiyle karşılaştığı olaya ilişkin THODEX, kullanıcıların paralarını ve yatırımlarını çekemedikleri iddialarına ilişkin bir açıklama yaparak 6 saatlik bir bakım çalışmasının ardından bütün sorunların giderileceğini açıklamıştı. Ancak daha sonra bir açıklama daha yapan THODEX, bu bakım çalışmasının 4-5 gün daha süreceği duyurulmuştu.

Öte yandan THODEX para borsasında mağdur olduğunu iddia eden birçok kullanıcının,, avukatlar yoluyla cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunduğu veya bulunacağı öne sürüldü.

MASAK'tan açıklama: Tüm hesaplara el koyuldu

Öte yandan MASAK, kripto para şirketi THODEX'in bütün hesaplarına bloke koyulduğu bilgisini paylaştı

Yorumlar (0)