Thodex’in kurucusu Fatih Özer’in kaçış görüntüleri ortaya çıktı 

Thodex’in kurucusu ve “binlerce kişiyi dolandıran kişi” olarak tarihe geçen Fatih Faruk Özer’in yurt dışına kaçış görüntüleri ortaya çıktı. 

GÜNDEM 21.05.2021, 16:34 22.05.2021, 17:59
Thodex’in kurucusu Fatih Özer’in kaçış görüntüleri ortaya çıktı 

Türk kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in yurt dışına kaçış görüntüleri ortaya çıktı. Havaalanı kameralarından elde edilen görüntüler, Türk basını ile paylaşıldı.



Kırmızı bültenle aranan Özer’in kaçış anları

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve yakalanması için peşinden yurt dışına özel polislerin gönderildiği Faruk Fatih Özer’in güvenlik kamerasına takılan görüntülerinde havaalanına girişi, terminale ve kontuara varışı, pasaport işlemlerini yaptırdığı anlar ön plana çıkıyor.

Thodex üzerinden yaptığı vurgun ile yaklaşık 400 bin kişinin milyonlarca dolarlık mağduriyetine sebep olan Özer’in şu anda Arnavutluk’ta saklandığı biliniyor.



20 Nisan’da kaçtı

Güvenlik kameraları görüntülerine göre Özer, 20 Nisan 2021 Salı günü saat 17.00 sularında 34 DFC 567 plakalı aracı ile havaalanına geliyor. Aracını valeye bırakan ve araç içindeki sırt çantasını alarak 3 numaralı kapıdan alana giren Özer, yaklaşık yarım saat sonra check-in işlemini tamamlayarak salondan ayrılıyor.



“Tatil yapıyormuşum gibi çekin”

Özer, dış hatlar terminalinden ayrılarak Arnavutluk’un başkenti Tiran’a doğru yola çıkan uçağa biniyor. Görüntülerde oldukça sakin görünen genç adam, bu durumun sıradan bir tatil ve seyahat olarak görünmesini sağlıyor.

Yurt dışından yaptığı açıklamada da kaçmadığını belirten Özer, bir süre sonra ülkeye döneceği yönünde izlenim vermeye çalışıyor.



Yeni bilgiler gelmeye devam ediyor

20 Nisan tarihinde yurt dışına kaçan Özer hakkında binlerce mağdur, ülkenin dört bir yanından suç duyurusunda bulunmaya devam ediyor. Mağdurların avukatları ise ne kadar çok kişi mağdur suç duyurusunda bulunursa Özer hakkındaki bilgilerin o kadar hızlı şekilde ortaya çıkacağını belirtiyor. 

Yorumlar (0)