THODEX soruşturmasında önemli gelişme: Firari 4 şüpheliden biri yakalandı

Yerli kripto para borsası Thodex soruşturması çerçevesinde, hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli, şirketin finans uzmanı R.A. yakalandı.

YAŞAM 18.05.2021, 12:59 19.05.2021, 09:37
THODEX soruşturmasında önemli gelişme: Firari 4 şüpheliden biri yakalandı

Thodex soruşturmasında yakalama kararı bulunan şirketin finans uzmanı olan firari şüpheli R.A.’nın gözaltına alındığı açıklandı.

Firari 4 şüpheliden biriydi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, gözaltı kararı verilen 82 şüpheli arasında firari olan, şirketin finans uzmanı olarak bilinen R.A., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheli R.A.’nın, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Kartal ilçesindeki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildiği açıklandı.

Soruşturma çerçevesinde aranan 4 firari şüpheliden biri olan R.A.'nın savcılıktaki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Soruşturma süreci

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Thodex adlı yerli kripto para borsasındaki varlıklarına kullanıcıların erişemediği ve şirketin sahibinin yurt dışına kaçtığına ilişkin ihbarlar üzerine 22 Nisan'da soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma çerçevesinde, 20 Nisan'da şirket sahibi Faruk Fatih Özer'in yurt dışına çıktığı doğrulanırken, şirketin resmi kayıtlarında ise herhangi bir faaliyet olmadığı tespit edilmişti.

Şirketin sahibi şüpheli Faruk Fatih Özer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilirken, şirketle bağlantısı olduğu belirtilen 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Bu kapsamda, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği operasyonda Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu 78 şüpheliyi yakalamıştı.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında bulunan Faruk Fatih Özer'in kız kardeşi Serap Özer ile ağabeyi Güven Özer’in de yer aldığı 6 kişi tutuklanmış, 35 kişi ise adli kontrol şartıyla olmak üzere kalan şüphelilerin tamamı serbest bırakılmıştı.

Thodex'in kurucusu ve CEO’su olarak bilinen Faruk Fatih Özer'in de bulunduğu 3 firari zanlının ise yakalanması kapsamında operasyonların devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)