Thodex’e kayyum atanması, mağdurların yüzünü güldürecek 

Türkiye merkezli kripto para borsası Thodex’in sahibi, binlerce yatırımcının parasını alarak yurt dışına kaçmış ve insanlara mağduriyet yaşatmıştı. Bir süredir ülkenin gündeminde olan bu durum, avukatları harekete geçirdi.  

EKONOMİ 10.05.2021, 15:52 11.05.2021, 11:32
Thodex’e kayyum atanması, mağdurların yüzünü güldürecek 

Türkiye merkezli kripto para borsası Thodex’in sahibi, binlerce yatırımcının parasını alarak yurt dışına kaçmış ve insanlara mağduriyet yaşatmıştı. Bir süredir ülkenin gündeminde olan bu durum, avukatları harekete geçirdi.

Mağdurların avukatları, Thodex yönetimine bir bir dava açarken Avukat Recep Çıklatekerlio, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Kayseri Barosu Avukatlarından olan Çıklatekerlio, şirketin hesaplarında şu anda toplamda 31 milyon Türk lirası bulunduğunu ve hızlı şekilde kayyum atanması durumunda mağdurların düzlüğe çıkması için ışık doğacağını belirtti.

“Mağdurlar, savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmalı”

Avukat Çıklatekerlio, mağdur olan kişilerin illerinde bulunan cumhuriyet başsavcılıklarına giderek suç duyurusunda bulunması gerektiğini ifade ederek, şirket ve yöneticisi hakkında şu bilgileri verdi: “Faruk Fatih Özer, çalışma hayatına 2007 senesinde başlamış ve 2008 senesinde de kripto para borsasına giriş yapmış biridir. Kendisi, 2017 senesinde Thodex isimli şirketi kurmuştur. Bu şirket, Türkiye başta olmak üzere İngiltere’den Myanmar’a pek çok ülkede faaliyet göstermiştir. Bu şirkete yurt içinden ve yurt dışından yatırım yapan binlerce kişinin parası yasa dışı olarak çekilmiş ve Özer, yaklaşık 2 milyar dolar ile yurt dışına kaçmıştır.”

“Yurt dışına kaçarken şirketin tüm internet sitelerini ve banka hesaplarını kapatan Özer, insanların yatırım yapmasını ve yatırdıkları parayı çekmesini önlemiştir. Bu mağdurlar, süreç içerisinde çok fazla yıprandılar ve haklarını aramak istiyorlar. Kendileri hem maddi hem de manevi olarak büyük sıkıntılara düştü. Bunun çözülmesi için kişilerin tek ya da grup olarak başsavcılıklara gitmesi ve suç duyurusunda bulunması gerekiyor.”



“Kayyum atanması, çözüm sürecini başlatacak”

Avukat Çıklatekerlio, sözlerini şu şekilde devam ettiriyor: “Mağdurlar suç duyurusunda bulundukça soruşturma ağı genişliyor ve ağ genişledikçe da yetkililer, daha fazla belgeye ulaşıyor. Son olarak şirketin banka hesaplarında toplamda 31 milyon Türk lirası bulunduğu tespit edildi. Thodex’e kayyum atanması durumunda daha fazla belgeye ulaşılacak yani kayyum atanması, çözüm sürecini başlatacak. Davaların açılması durumunda vatandaşlar, ücretlerini geri alabilecek.”

“Özer’in hapis cezası almasını bekliyoruz”

“Faruk Fatih Özer’in şu anda yurt dışında, Arnavutluk’ta olduğunu biliyoruz. Kendisinin yakalanıp Türkiye’ye getirilmesi ve davanın resmi olarak başlaması bekleniyor. Özer, ülkeye getirildikten sonra ‘suç örgütü kurmak ve bunu yönetmek’ suçlarından yargılanacak. Aynı zamanda ‘nitelikli dolandırıcılık ve bilişim sureti ile dolandırıcılık’ suçlarından da yargılanmasını bekliyoruz. Kendisini oldukça fazla hapis cezası bekliyor.” 

Yorumlar (0)