Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 hedeflerimiz, küresel senaryolara karşı bir başkaldırıdır

Sakarya Zaferi'nin 100. Yılı Kutlama Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 hedeflerine konsantre olduğunu belirtirken, "Hedeflerimiz, küresel senaryolara karşı bir başkaldırıdır" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 13.09.2021, 16:57
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 hedeflerimiz, küresel senaryolara karşı bir başkaldırıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Duatepe Anıtı’nda gerçekleştirilen Sakarya Zaferi'nin 100’üncü yıl kutlama programına katıldı.

“Küresel senaryolara başkaldırı…”

Programda Türkiye’nin 2023 hedeflerinden söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023'e konsantre olduğumuz hedeflerimiz, küresel senaryolara karşı bir başkaldırıdır. Kanımızla ve alın terimizle, istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğumuz gerçeğini kabul ettirdik." açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet tarihinin en cesur ve en iddialı makas değişikliğini yaptığını belirten Erdoğan, şunları aktardı:

"Asırlardır kuşatma altındaki medeniyet ufkumuzu yeniden açmayı başardık. Hemen her alanda asırlık ihmallerin telafisini yaptık. Ülkemizi, dünyanın geçirdiği büyük dönüşümleri, enerjisi ve vaktini iç mücadelesiyle heba eden bir konumdan, enerjisini en üst seviyede harcayabilen bir konuma geldik. Milli iradenin önünde, ne sosyal mühendislik hesaplarının ne vesayetin ne darbelerin ne terör örgütlerinin duramayacağı gerçeğini tüm dünyaya gösterdik. Bu düzeye kolay gelmedik."

“Geleceğe umutla bakıyoruz”

"Dikkatimizi hedeflerimizden uzaklaştırmak amacıyla dört bir tarafımızdan taciz edildik, çekiştirildik.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimizin desteğiyle bunları aşarak şu an bulunduğumuz yere geldik. Küresel, ekonomik ve siyasi sistemin tekrar yapılanma döneminde Türkiye olarak yönümüzü geleceğe dönüp istikametini tespit ederek oraya doğru yürüyoruz. Bu adımların zirvesini, hiç şüphe etmeden 29 Ekim 2023'te vasıf olacağımız Cumhuriyetimizin kurulmasının 100. yılı oluşturuyor. Türkiye'nin başına gelen saldırıların yalnızca birini dahi kaldıramayacak ülkeler var. Arkamızda bulunan binlerce yıllık devlet geleneğinin gücü vesilesiyle dimdik ayaktayız. Kendimize artık daha çok güveniyor, geleceğe daha umutla bakıyoruz.

“Esas olan millet iradesidir”

Cumhur İttifakı olarak geleceğe daha özgüvenle yürüdüklerini belirten Erdoğan, “İnşallah başaracağımızı düşünüyoruz. Esas olan bizim için milletimizin iradesidir. Tek millet, tek bayrak, tek devlet ve tek vatan. Malazgirt'ten beri kazandığımız hiçbir zafer gibi bunun da kolay olmayacağının farkındayız. Bir olacağız, kardeş olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep beraber Türkiye olacağız."

“Düşmanın, İzmir’den dökülmesiyle amaca ulaşılmıştır”

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Sakarya Zaferi, Anadolu'daki bin yıllık varlığımızın en önemli dönüm noktalarından biridir. Milli mücadelenin en kritik aşamasında kazanılan bu zaferle başkentimizi tehdit eden düşmanın önüne geçilmiştir. Kahraman ordumuz düşmana 'dur' diyerek burada, büyük taarruzun müjdesini vermiştir. İstiklal Marşı'mıza ilham veren kahramanlarımız, adlarını tarihe kazımışlardır. 1 sene sonra Sakarya Meydan Muharebesi, 30 Ağustos zaferiyle taçlanmış ve düşmanın İzmir'den dökülmesiyle amacına ulaşmıştır. Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere İstiklal harbimiz, gazilerimizi, şehitlerimizi ve tüm komutanlarımızı yad ediyorum. Sakarya Zaferi, Malazgirt gibi, Edirne’nin, Bursa'nın, İstanbul'un fethi gibi şanlı zaferlerimizden bir tanesidir.

“Demokrasi için milletimiz, ısrarcı bir tavır sergilemiştir”

“Milli mücadelemizin son kalesi bu zaferin hikayesini, nesilden nesile aktararak İstiklal Harbimizi nasıl fedakarlıklarla kazandığımızı unutturmamalıyız. Öte yandan bu zaferin kazanıldığı bölgeyi, tarihi milli park olarak ilan ederek kapsamlı bir ihya çalışması gerçekleştirdik. Bütün bu eserlerin aldığımız zaferlerin en doğru şekilde anlatılması amacıyla önemli olduğuna inanıyorum. Bir yanda Sevr dayatması diğer yanda Misak-ı Milli olan bu mücadele Lozan Anlaşması ile neticelenmiştir. Dişiyle tırnağıyla Türk milleti, verdiği mücadelesini kurduğu Cumhuriyet ile yeni bir başlangıç durumuna getirdi. Türkiye Cumhuriyeti, uğradığımız saldırılara rağmen 100. yılının eşiğine gelmiştir. Çok partili siyasi hayata geçişle beraber darbelerin sebep olduğu hasarlara rağmen demokrasi için milletimiz, ısrarcı bir tavır ortaya koymuştur. Bir defa daha Sakarya Meydan Muharebesi'nde canlarını ortaya koyan kahramanlarımıza, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazi Mustafa Kemal'i ve bu zaferin kazanılmasında emeği geçen bütün isimleri şükranla anıyorum. Hepinize sayıglarımı ve sevgilerimi sunuyorum."

Yorumlar (0)