Meclis’te yoğun gündem başlıyor! Gözler kripto para düzenlemesinde

Genel Kurul'da Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulması ve komisyonlarda kripto para ile Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik öngören düzenlemeler görüşülecek.

EKONOMİ 26.05.2024, 11:05 Buse Önder
Meclis’te yoğun gündem başlıyor! Gözler kripto para düzenlemesinde

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Genel Kurul'da, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasına ilişkin kanun teklifi görüşülecek. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kurulacak bu vakıf, eğitim, kültür ve tecrübe aktarımı konularında önemli adımlar atacak.

Özellikle emekli diplomatların bilgi ve deneyimlerinden faydalanılması amaçlanıyor.

Askeri personelin disiplin cezalarına denetim yolu

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik öngören teklif, Milli Savunma Komisyonu'nda ele alınacak. Bu teklifle, askeri personelin ilişik kesmeyle sonuçlanan disiplin cezalarına karşı denetim yolu açılması planlanıyor.

Ayrıca, emekli generallerin eski unvanlarını kullanarak izinsiz bir şekilde medyada beyanat vermeleri yasaklanacak. Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin kimlik, görev veya faaliyetleri, yetki verilen durumlar dışında medyada yayımlanamayacak.

Kripto varlıklara yasal çerçeve

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nun gündeminde ise kripto varlıklara yasal çerçeve öngören düzenleme bulunuyor. Sermaye Piyasası Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, kripto varlıklar yasayla tanımlanacak.

TRT Haber'e göre, düzenleme ile kripto varlık hizmet sağlayıcılarının kuruluş ve faaliyet için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin almaları zorunlu hale getirilecek. Ayrıca, kripto varlıkların ihracı, satışı ve dağıtımı konularında SPK'ya yetki verilecek.

Limanlara yönelik yeni düzenlemeler

Limanlara yönelik uygulamalarda değişiklik öngören kanun teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Bu düzenlemeler, limanlarda daha verimli ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanmasını hedefliyor.

Okullarda şiddet ve sokak köpekleri

Meclis'te ayrıca, okullarda şiddetin cezalarını artıracak kanun teklifi ile başıboş sokak köpekleri ile ilgili düzenlemeler üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu tekliflerle, eğitim kurumlarında güvenliğin artırılması ve sokak köpekleri sorununun çözüme kavuşturulması amaçlanıyor.

Yorumlar (0)