Kilis’te dumansız mangal üretildi

Kilis’te bir vatandaş duman çıkarmayan mangal üretti. Oluşturulan özel sistem sayesinde duman çıkarmayan kebap mangalları bin 500 ve 2 bin TL arasında alıcı buluyor.

EKONOMİ 20.05.2022, 11:06 20.05.2022, 17:14
Kilis’te dumansız mangal üretildi

Kilis’te yaşayan İbrahim Deliahmetoğlu isimli bir vatandaş hazırladığı özel sistemle yağların su haznesine akmasını sağlayarak duman sorununu ortadan kaldıran bir mangal üretti. Bunun yanı sıra ürettiği kebap mangalının patentini de alarak ürünlerini bin 500 ve 2 bin TL’ye satışa çıkardı.

Özel sistemle dumanı ortadan kaldırdı

Dumansız mangal hakkında bilgi veren Deliahmetoğlu, “Mangalın etrafı ahşaptan oluşuyor. Öncelikle ısı geçirmeyen bir tabanı var buraya su koyuyoruz. Daha sonra ise özel olarak oluşturulan kanallara kömürü koyuyoruz. Kömürün bulunduğu iki kanal arasında ise şiş kebapları rahatlıkla pişirebilirsiniz. Damlayan yağ özel sistemle su kanallarına ulaşıyor ve bu sayede kanallardan geçen yağ alt kısımda bulunan suyun içerisine akarak duman oluşumunun önüne geçmiş oluyor. Bu sebeple kısa bir zamanda dumansız bir şekilde kebaplar pişmiş oluyor” dedi.

Apartman yasak dedi, çözümünü kendi üretti

Apartmanda mangal yakmanın yasak olmasının kendisini bu duruma ittiğini belirten İbrahim Deliahmetoğlu, “Tescili ve patenti tamamıyla bana ait. Çok güzel bir ilgi gördü. Çoğu binada balkonda mangal yakmak yasak. Bu ürünle insanlar balkonlarında rahatlıkla mangal pişirebiliyorlar. Fiyatları mangalın boyutuna göre farklılık gösteriyor. İçerisinde kömür yakma aparatı ve fanını hediye veriyoruz. Mangalın etrafı ahşap kaplama ve izolasyonlu. Bu sayede ısı geçirmiyor. Mangalın bir de kömür haznesi bulunuyor. Buradan düşen yağlar tabana iniyor, o alanda da su olduğundan duman çıkmıyor. İsterlerse evin içinde veya balkonda dumansız şekilde mangal yapabilirler” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)