Elektrikte yüzde 25’e varan indirim geliyor 

Elektrik faturalarına yansıyacak indirimli tarifeler için çalışmalar sürerken bu hafta tamamlanması beklenen planlama belli oldu. Ticarethanelerin faturalarında yüzde 25’e varan indirim beklenirken konutlar için aylık 210 kilovatsaat olan ilk kademede yüzde 10-15 arasında indirim yapılacağı öngörülüyor. 

EKONOMİ 23.02.2022, 14:27 23.02.2022, 16:11
Elektrikte yüzde 25’e varan indirim geliyor 

Elektrik faturalarında yeni tarife dönemi çok yakında başlayacak. Hükümet kanadında faturalarda indirim oranı için çalışmalar devam ederken önümüzdeki hafta başında yeni tarifenin duyurulması bekleniyor. 1 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak indirim oranları için son karar, kabine toplantısında verilecek.  

Konut elektriğinde yüzde 15’e varan indirim 

Enerji yönetimi tarafından sürdürülen çalışmalarda konut abonelerine 210 kilovatsaat olan ilk kademe için yüzde 10 ila 15 aralığında indirim uygulanacağı düşünülüyor. Konutlarda ilk kademe için elektrik ücreti 1 TL 37 kuruş iken ikinci kademe için ücret 2 TL 6 kuruş olarak duyurulmuştu. Yeni sistemle birlikte bu ücretlerin düşürülmesi bekleniyor. 



Ticarethaneler için yüzde 25’lik indirim  

Ticarethanelerin elektrik faturalarına uygulanan indirim oranının ise yüzde 25’i bulması gündemde. Ticarethanelerde ilk kademe için 2 TL 74 kuruş olan elektrik birim maliyetinin bu şekilde düşürüleceği düşünülüyor. Esnaf için yüzde 25’lik indirim uygulanması halinde ticarethane kullanımlarının ilk kademe maliyeti 2 TL 6 kuruş olacak. 

EPDK ve Bakanlık ortak çalışma yürütüyor 

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bu konuda birlikte çalışma yürütüyor. İndirim ortamı oluşturulması için tarife ücretlerinin doğrudan düşürüleceği ya da KDV indirimi uygulanacağı öngörülüyor.  

Yorumlar (0)