Elektrik faturaları içi 4 formül masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine Toplantısı bugün yapılacak. Toplantının ana gündemi, elektrik faturaları başta olmak üzere ekonomide yaşanan gelişmeler, dış politika olacak. Vatandaşın tepkisine sebep olan elektrik faturalarına ilişkin dört farklı formül değerlendirilecek. Dış politikadaki yaşanan gelişmelerin de görüşüleceği toplantıda, enflasyon ve fahiş fiyat uygulamasıyla mücadele konusunda atılacak adımlar ile ilgili görüş alışverişinde bulunulacak.

GÜNDEM 16.02.2022, 09:50 16.02.2022, 21:34
Elektrik faturaları içi 4 formül masada

2 haftalık aradan sonra Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün toplanacak. Beştepe’de yapılacak olan toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek.

Toplantının ana gündemi ‘ekonomi’

Ekonomide yaşanan gelişmeler, Kabine Toplantısı’nın ana gündemi olacak.

Temel gıda ürünlerinde KDV indiriminin yapıldığı yeni tedbir ve teşvik paketinin piyasalara yansıması görüşülecek.

Özellikle enflasyon ve fahiş fiyat uygulamasıyla mücadelede atılacak olan yeni adımlar ile ilgili değerlendirmeler yapılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in sunum yapması beklenirken toplantıda, yılbaşından sonra artışın yaşandığı elektrik faturalarının indirilmesi için konutlar başta olmak üzere birtakım yeni önlemin gündeme taşınması bekleniyor.

Konut faturalarındaki yüzde 18’lik KDV’nin düşürülebileceği belirtilirken, elektrikte düşük faturanın kapsamının genişletilebileceği ifade ediliyor. Bu anlamda 5 kWh'den 7 kWh'ye çıkartılan ve aylık 210 kWh'ye varan 1. kademe limitinin bir defa daha artırılabileceği belirtiliyor. Yeni düzenlemeyle alt kademe kullanım miktarının günlük 8 kWh'ye yükseltilebileceği, aylık 240 kWh seviyesine ulaşılması bekleniyor.

Yılbaşından sonra herhangi bir kademe olmadan elektrik faturaları yüzde 127 oranında zamlanan esnaf konusunda, bir çeşit kademeli faturalandırma yönteminin konuşulabileceği aktarılıyor.

Vakıfların ve cemevlerinin elektrik faturalarını indirecek alternatifler üzerinde de ayrıca çalışılıyor.

Ticarethaneler için elektrik veya ciro tüketimine göre özel tarifeden söz ediliyor.

Rusya-Ukrayna krizi masada

Öte yandan Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilim de masada olacak. Tansiyonun düşürülmesi adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve kurmaylarının temasları değerlendirilecek.

Rusya lideri Putin'in Türkiye ziyaretine yönelik hazırlıklar görüşülecek.

Dış politika

Toplantıda, BAE ile ilişkiler ve gelecek ay İsrail Cumhurbaşkanı'nın Türkiye’ye yönelik ziyareti de konuşulacak.

Özel temsilciler seviyesinde Ermenistan ile yürütülen görüşmelerde son durum ele alınacak.

Ege'de Yunanistan’ın, gayri askeri konumdaki adalara ilişkin ihlalleri ve yürütülecek politika konuşulacak.

Kovid-19 salgını ve terör operasyonları 

Kabine Toplantısı’nda ayrıca terör örgütlerine yönelik ülke içi ve sınır ötesinde düzenlenen operasyonlar ve Kovid-19 salgınına ilişkin adımlar ele alınacak.

Yorumlar (0)