Erdoğan duyurdu: Elektrik tarifelerine yeni düzenleme

Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, "Elektrikte 210 kilovatsaate kadar olan düşük tarife ve bahse konu miktarın üzerindeki yüksek tarife rakamları, halkımızın lehine olacak şekilde tekrar değerlendirilecektir. Ticari işletmeler için de sanatkarı ve küçük esnafı koruyacak bir şekilde benzer bir kademelendirme yoluna gidilecektir." dedi.

EKONOMİ 16.02.2022, 20:03 16.02.2022, 21:26
Erdoğan duyurdu: Elektrik tarifelerine yeni düzenleme

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık olarak 4 saat sürdü. Erdoğan, söz konusu toplantının ardından önemli açıklamalar yaptı.


"En büyük sorunumuz enflasyondur"

Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Karantina süresince çalışmalarımıza evden devam ettik. Yanımızda olan herkese en kalbi duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum.

Bakanlıklarımız, KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını takip edecek, aksi davranış sergileyen firmalara gerekli yaptırımı uygulayacaklardır. Elbette vitrinde, tezgahta, sokakta canımızı yakan fiyat yükselişleri vardır, emin olun bunların tamamı da geçicidir, konjonktüreldir, yalnızca bu döneme mahsustur. Şu anda en önemli problemimiz yüksek enflasyondur. Allah'ın izniyle onun da üstesinden, geçtiğimiz her ay inişini görerek geleceğiz.

"Elektrik tarifeleri yeniden değerlendirilecek"

Ülkemiz, hem fiyat hem de bunun asgari ücrete olan oranı yönünden en uygun tarifeli doğal gaz ve elektrik hizmeti sunan ülkelerden biridir. Elektrikte 210 kilovatsaate kadar olan düşük tarife ve bahse konu miktarın üzerindeki yüksek tarife rakamları, halkımızın lehine tekrar değerlendirilecektir. Ticari işletmeler için de sanatkarı ve küçük esnafı koruyacak bir şekilde benzer bir kademelendirme yoluna gidilecektir. STK'ların (sivil toplum kuruluşları) elektrik aboneliği, ticarethane statüsünden mesken statüsüne çevrilecektir.

"Yeni destek paketleri için talimat verdik"

Elektrik ve doğal gaz desteğinde halihazırda 2,1 milyon ev olan kapsamı, 4 milyon eve yükseltiyoruz. Kriterlere uyan 4 milyon ev için senede 2 kez ödenmek üzere 450 ila 1150 TL arasında değişen oranlarda doğal gaz desteği sunacağız. Sosyal güvenlik şemsiyemizin etkisini daha da artıracak olan 15 milyar TL'lik yeni bir sosyal destek paketi ile ilgili hazırlıklara başlanması yönünde talimat verdik.

"Mart ayındaki alacaklarını cuma günü ödeyeceğiz"

Yarın itibarıyla CAN gübresi, nitropower ve amonyum sülfat gübrelerinde de yüzde 30 oranında indirime gidiliyor. Hayvancılıkla uğraşan yurttaşlarımızın girdi maliyetlerini azaltmak için yarın itibarıyla karma hayvan yemi yüzde 12 oranda indirimle satılmaya başlanacak. Pancar üreticimizin mart ayında alacaklarını önümüzdeki cuma günü hesaplarına yatırıyoruz. Öte yandan, 2021 yılı pancar alım fiyatının üzerine her ton için 15 TL prim desteği ödeyeceğiz.

"26 Şubat'ta açıyoruz"

Gece gündüz çalışarak tamamladığımız Malkara Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nü 26 Şubat'ta hizmete sunuyoruz.

"Yurtlarda kalan gençlerimize 750 TL beslenme yardımı yapacağız"

Akademik yarıyılın 2'inci döneminden itibaren başlamak üzere yurtlarda kalan öğrencilerimize verdiğimiz beslenme yardımını aylık 570 TL'den 750 TL'ye yükseltiyoruz."

Yorumlar (0)