Akşener'den 'Tarkan' göndermesi: Bu kâbus, elbette geççek!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada Ukrayna-Rusya kriziyle ilgili, “Rusya ilhak ve işgal ettiği Kırım'dan çekilmelidir. Ukrayna’nın sınırına asker yığarak tehdit oluşturmak asla kabul edilemez. Bu tahkimata son vermek adına Rusya’ya çağrıda bulunuyoruz.” sözlerini kullandı. Öte yandan AK Parti’ye yönelik eleştirilerde de bulunan Akşener, Tarkan’ın gündem olan şarkısı üzerinden açıklamalar yaptı ve “Artık AK Parti iktidarı yok, bu zaman meselesi” ifadelerine yer verdi.

SİYASET 23.02.2022, 14:11 23.02.2022, 17:36
Akşener'den 'Tarkan' göndermesi: Bu kâbus, elbette geççek!

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, gündemi değerlendirdi. 

"EYT düzenlemesi yapacağız”

EYT'lilerin problemlerine temas ederek konuşmaya başlayan Akşener, "1,8 milyon vatandaşımız önümüzdeki süreçte emeklilikte yaşa takılacak. Hâlen 4,8 milyon çalışan ve çalışmış bulunan insanımız EYT mağduru. 20 milyon mağdur. Hesabını yaptık. EYT düzenlemesi önemlidir ve bir haktır. EYT sınıfındakiler prim gün sayısını doldurmuştur. 3 milyon vatandaşımız söz konusu düzenlemeden faydalanabilecek. Sağlık fırsatlarına erişebilecekler. 1,8 milyon kişi de yararlanabilecek" sözlerini kullandı.

Grup toplantısında, Tunceli’de kaybolan ve daha sonra bulunamayan Gülistan Doku'nun ailesinin de olduğunu söyleyen Meral Akşener, “Ne yazık ki Gülistan 2 senedir kayıp. 2 sene boyunca kayıpsa kadınlar asla güvendedir diyemeyiz. İçişleri ve Adalet Bakanı’nı göreve davet etmek istiyorum. Araştırma komisyonumuzu kurarak her türlü desteği vereceğiz. Artık Gülistan'lar kaybolmasın, Ceren'ler yaşasın düşüncesiyle üstümüze düşen ne varsa yapma konusunda hazırız" açıklamasını yaptı.

Tarkan’ın şarkısı: “Bu kâbus geççek”

"Eskiden Erdoğan'ın açıklamaları aylık ya da yıllık çelişirdi" sözlerini kullanan Akşener, şöyle devam etti:

"Her hafta artık farklı bir açıklama yapıyor. Zamların gerçekliği hakkında geçen hafta muhalefetin yaygara yaptığını belirtirken, bu hafta ise 'külfeti hep beraber sırtlayacağız' ifadelerini kullandı. ‘Türkiye'nin kazancından hep beraber istifade ettik' sözlerini kullanıyor ama milletimizin vergilerini çarçur ederken, gençler tatil hayali kuramaz ve anneler çocuklarına mama alamaz durumda. Plansız, akıl dışı yönetim düşüncesiyle ülke kaynaklarını savurdun. Bugün ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorsun. Bu milletin seni bir defa daha benimseyeceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Artık AK Parti iktidarı yok, bu zaman meselesi" şeklinde konuştu.

Şarkıcı Tarkan'ın "Geççek" isimli şarkısıyla ilgili de konuşan Akşener, “Her fırsatta sanatçıları yargılayan bir vizyonsuzluk aşamasına geçtik. Tarkan bir şarkı yayınladı. Niyeyse bazılarına bu şarkı ağır geldi. Şarkıda hakaret, küfür yok, umut var. O umuda bile bu arkadaşların alerjisi var. Hiç bitmesin, geçmesin istiyorlar. İktidara çağrı yapmak istiyorum, herkes sanatını yapmakta özgürdür. Bize ve size düşen aynı Demiral, Özal gibi saygı göstermek. Bu ülkenin sanatçısıyla, müziğiyle uğraşacağınıza işinizi yapın. Bu millete giderayak bir yararınız dokunsun. Sızlansanız da ağlasanız da bu sistem geldiği gibi 'gitçek'. Bu çile 'bitçek'. Elbette bu kâbus geççek” açıklamasını yaptı.

Tarım Bakanı'na çağrı

Arıcılık sektöründeki problemleri aktaran Akşener, "Bay kriz ve yanındakiler, tam gaz yıkıma devam ederken, her sektör problemlerle mücadele ediyor. Çocuklarımızın gelişimi için arıcılık sektörü büyük önem taşıyor. Dünya genelinde bal üretiminde 2. sırada olsak bile yüzde 5'ini ihraç edebiliyoruz. Tarım Bakanı bu niye böyle diye sormuyor. Kovan başı 14 kg'den 11 kg'ye gerileyen verimi merak etmiyor. Tarım zararlısı bakana buradan seslenmek istiyorum; arıcılık sektörü ilginizi bekliyor. Yanan orman bölgelerinden mahrum kalmalarına yönelik çözümünüz ne olacak? Girdi maliyetlerinin arttığı arıcıların bu giderlerini karşılama konusunda ne yapacaklarınızı herkes merak ediyor" şeklinde konuştu.

Ukrayna - Rusya krizi: “Rusya’ya çağrı yapıyoruz”

Akşener, Ukrayna-Rusya gerilimiyle ilgili de konuştu ve şunları söyledi:

"Uluslararası ilişkiler konusunda caydırıcılık politikası gibi bir ifade var. Bu, bir devleti muhtemel tehditkâr davranışlarından vazgeçirme politikasıdır. Yaptırımlar üstünden caydırma politikasıdır. Ukrayna'da bir kriz var. Fakat Erdoğan ve grubunun açıklamaları, Rusya ve NATO nezdinde Türkiye'yi kırılgan bir yere getirdi. İYİ Parti olarak biz, her şeyden evvel devletlerin topraklarına ve egemenliklerine saygı duyulması gerektiğini belirtiyoruz. Bu kapsamda saldırıya maruz kalan devletin Birleşmiş Milletler’in 51. maddesini tanıyoruz. Rusya ilhak ve işgal ettiği Kırım'dan ayrılmalıdır. Egemen bir ülke olan Ukrayna’nın sınırına asker göndererek tehdit oluşturulması asla kabul edilemez. Bu tahkimata son vermek için Rusya’ya çağrı yapıyoruz. Ukrayna'ya yönelik SİHA satışına olumlu bakıyoruz. Bu konudaki iş birliğinin geliştirilmesine destek veriyoruz. NATO'nun genişlemesi konusunda Rusya’nın kaygıları var. Bunların giderilmesi bir savaş tehdidi olamaz. Milletimizin yaşamına kara bulut gibi çöken, devletimiz için milli güvenlik problemine evrilen bu sistemden kurtulmamız şart"

“Aradığımız AK Parti’ye ulaşılamıyor”

İYİ Parti'nin hazırladığı projelerden söz eden Meral Akşener, şunları aktardı:

"Sayın Erdoğan ‘Projelerle bizimle yarışacak bir muhalefet olsun' diye bağırıyor. Al benden de o kadar. Biz de projeyle, vizyonla, liyakatli kadrolarla bizimle yarışacak bir AK Parti olsun isterdik. Aradığımız AK Parti’ye ulaşamıyoruz. Her ay neredeyse somut bir proje açıkladık. Her hafta farklı bir sektörün güncel problemlerine yönelik somut çözüm tavsiyelerimizi gündeme getirdik. Erdoğan sana soruyorum; ne projeniz var? Yoksulluğu önlemek adına ne gibi projelerinizden söz edebilirsin? Doğalgaz, benzin ve elektrik fiyatları arttı, projeniz ne? Yolsuzluğa karşı çözümünüz ne? Kamuda israfı önlemek için adımlarınız ne oldu? Kadına şiddeti engellemek için neler yaptınız? Somut yanıt veremezsin, çünkü hiçbir şey yapmadınız.

Şu ana kadar AK Parti, iktidarını, milletimizi kutuplaştırarak, cumhuriyet değerleriyle tartışarak korumaya çalıştı. Biz bu partiyi kurmasaydık muhalif ya da yandaş kanallarda 2023'e yönelik ne konuşulacaktı? 31 Mart başarısı bugün konuşuluyor, İYİ Parti olmasaydı Antalya, Adana, Ankara ve İstanbul ne olacaktı? Her şey değişti. 25 Ekim 2017 tarihinde ne demiştim, 'Bu iktidar yürüyüşüdür, devletimiz için demokrasi ve insanımız için özgürlük yürüyüşüdür' sözlerini kullanmıştım. Biz büyük bir aile olarak her zaman buradayız. Burada bugün, İYİ Parti bütün kadrolarıyla dimdik ayakta. Ufukta iktidar göründü."

Yorumlar (0)