Bir asgari ücret açıklaması daha! Muafiyet istediler 

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), asgari ücretin üzerinde bulunan vergi yükünün ortadan kaldırılmasını talep etti. Genel Başkan Mahmut Arslan, ücretlerin asgari ücrete denk gelen bölümünün vergiden muaf tutulmasını istedi. 

EKONOMİ 16.12.2020, 13:24
Bir asgari ücret açıklaması daha! Muafiyet istediler 

Türkiye'de 2021 yılına ilişkin asgari ücretin belirlenmesi için görüşmeler sürüyor. Sıradaki toplantı 22 Aralık'ta düzenlenecek. Aralık ayının bitimine kadar görüşmeler tamamlanmış olacak. Böylece 2021 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tespit edilecek. 

Konfederasyonlardan asgari ücrete ilişkin peş peşe açıklamalar geliyor. Son açıklama ise Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) tarafından yapıldı.

Genel Başkan Mahmut Arslan, beklentilere ve Türkiye'nin gerçeklerine göre asgari ücretin artırılması gerektiğini ifade etti.

Arslan, 2021 yılına ilişkin asgari ücretin AGİ (Asgari Geçim İndirimi) dışında ve net olarak duyurulması gerektiğini belirterek, 2020'nin sonunda açıklanacak enflasyon oranlarının göz önünde bulundurulmasını talep etti. 

Söz konusu oranın üstüne refah payı ile iyileştirme payının eklenmesini isteyen Arslan, asgari ücretin üstünde bulunan vergi yükünün ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Arslan, ücretlerin asgari ücrete denk gelen bölümünün vergiden muaf tutulmasını istedi. 

TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu)

TİSK, bütün işletmeler dâhil olacak şekilde asgari ücret desteklerinin sürmesi gerektiğini bildirdi. 

Asgari ücretin üstünde bulunan prim ver vergi yüklerinin uygun düzeye çekilmesi gerektiğini aktaran TİSK, istihdamı muhafaza etmek amacıyla dengeli bir asgari ücret tespit edilmesini istedi. 

DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu)

DİSK, 2021 yılına ilişkin asgari ücretin 3 bin 800 TL olarak tespit edilmesi gerektiğini belirterek, söz konucu ücretin üstünde bulunan vergi yükünün de kaldırılmasını talep etti.

TÜRK-İŞ (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu)

TÜRK-İŞ, 2021 yılına ilişkin asgari ücret konusundaki öneriyi ilk olarak işverenlerin, daha sonra hükümetin getirmesi gerektiğini kaydederek, çalışanların yüzünü güldürecek ve makul bir rakamın belirlenmesi durumunda anlaşma sağlanabileceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)