Katar-Türk terörle mücadele tatbikatı

Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı tarafından "Meskûn Mahalde Teröristle Mücadele Tatbikatı" düzenlendi.

GÜNDEM 16.12.2020, 13:27 17.12.2020, 09:23
Katar-Türk terörle mücadele tatbikatı

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı ve Katar Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından, "Meskûn Mahalde Teröristle Mücadele Tatbikatı" icra edildiği bilgisi paylaşıldı.

Millî Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya platformu Twitter hesabından yapılan bilgilendirme amaçlı paylaşımda, Katar ile Türkiye arasında kurulan Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığının, Katar Özel Kuvvetler Komutanlığı ile birlikte "Birleşik Komando Kolu" ve "Meskûn Mahalde Teröristle Mücadele Tatbikatını" gerçekleştirdiği bilgisi verildi.

Türk-Katar askerî ilişkiler

2014 yılı sonunda Türkiye ile Katar'ın savunma bakanları ile genelkurmay başkanları sıkça birbirlerine ziyaretler düzenlemiş, 20 Aralık 2014 tarihinde ise Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad el Sani, Ankara'yı ziyaret ederek iki ülkenin birbirinin topraklarında karşılıklı olarak asker konuşlandırabilmesini içeren askeri iş birliği anlaşmasını imzalamıştı.

2015 yılı Aralık ayında ve 2016 yılının Nisan ayında Türkiye ile Katar arasında askerî personelin ve jandarmanın eğitimi, ortak tatbikatlar düzenlenmesi ve özel kuvvetlerin Katar'da konuşlandırılması amacıyla iki protokol imzalanmıştı. 

2017'de Türk birlikleri Katar'da konuşlanmaya başlamıştı. Havelsan Katar'a helikopter simülatörleri satmış; Türk pilotlar Katar'daki hava üssünde 55 Katarlı askerî helikopter pilotunu eğitmişti.

Askerî ilişkiler, Katar'a yönelik ağır ambargo sonrası Türkiye'nin Katar'ın yardımına koşması sonrası çok daha güçlenmişti.

Yorumlar (0)