AK Parti'den 'EYT' ve 'sözleşmelilere kadro' açıklaması

EYT ve sözleşmelilere kadro düzenlemesinin 1 Ocak'a değin yasalaşıp yasalaşmayacağına dair soruya Muhammet Emin Akbaşoğlu, bu hususta çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, "Vekil arkadaşlarımız husus ile ilgili gerekli altyapı faaliyetlerini yapıyor. Bunları TBMM takvimine uygun bir şekilde gündeme getirmek istiyoruz. Aralık ayı içerisinde yapma planımız var. Bunu, bütçe takvimi ve ardından TBMM'nin çalışıp çalışmayacağı kapsamında değerlendireceğiz. En kötü olasılıkla 2023 yılının başında yasalaşmasına hep birlikte tanık olacağız." yanıtını verdi.

EKONOMİ 29.11.2022, 18:20
AK Parti'den 'EYT' ve 'sözleşmelilere kadro' açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, TBMM'de konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sözleşmeli personellere kadro müjdesi verdiğini anımsatan Akbaşoğlu, bunu en kısa sürede bir kanun teklifi haline getirerek Meclis'te yasalaştıracaklarını belirtti.

"Alım gücünü artıracağız"

Daha evvel EYT (emeklilikte yaşa takılanlar), sözleşmeli personel, emekli ve memur maaşları, 3600 ek gösterge ve asgari ücret hususunda adım atacaklarını dile getirdiğini hatırlatan Akbaşoğlu, şöyle konuştu:

"Bu beş adımın tümünün 2022 yılı sonuna değin hayata geçirildiğine tanık olacağız. Sırada EYT'li vatandaşlarımızın durumu var. EYT'lilerin ve sözleşmeli personelin de yasal düzenlemeye kavuşmasıyla birlikte verdiğimiz sözlerin bir bir yerine getirildiğine tanık olacağız. Biz yaptığını söyleyen, söylediğini yapan bir partiyiz. Bugüne değin verdiğimiz hiçbir sözün tersine bir yaklaşım ortaya koymadık, koymayacağız. Vatandaşlarımızı 20 senelik AK Parti döneminde enflasyon altında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın alım gücünü artırarak milletimizi çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız."

"En kötü olasılıkla 2023'ün başında yasalaşacak"

EYT ve sözleşmelilere kadro düzenlemesinin 1 Ocak'a değin yasalaşıp yasalaşmayacağına dair soruya Akbaşoğlu, bu hususta çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, "Vekil arkadaşlarımız husus ile ilgili gerekli altyapı faaliyetlerini yapıyor. Bunları TBMM takvimine uygun bir şekilde gündeme getirmek istiyoruz. Aralık ayı içerisinde yapma planımız var. Bunu, bütçe takvimi ve ardından TBMM'nin çalışıp çalışmayacağı kapsamında değerlendireceğiz. En kötü olasılıkla 2023 yılının başında yasalaşmasına hep birlikte tanık olacağız." yanıtını verdi.

Geçici işçi, taşeronların kadroya geçişi...

Akbaşoğlu, 10 ay çalışıp iki ay çalışamayan geçici işçilere yönelik çalışma yapıldığını kaydederek, bu faaliyeti de nihayete erdirip geçici işçilerin bir sene sürekli çalışır duruma getireceklerini ifade etti. Akbaşoğlu, "Taşerondan kadroya geçme noktasında dışarıda kalanlarla ilgili de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir çalışması var." dedi.

Yorumlar (0)