Erdoğan duyurdu: Sözleşmeli personele kadro

Erdoğan, "Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmeli personelin kadroya geçişlerinde üç sene bu statüde çalışmış olma koşulu aranacak. Üç senesi dolmuş olan sözleşmeliler hemen bir senelik aday memurluğa geçebilecekler." dedi.

GÜNDEM 28.11.2022, 20:55 29.11.2022, 17:23
Erdoğan duyurdu: Sözleşmeli personele kadro

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın akabinde açıklamalar yaptı.

Düzce depremi

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"23 Kasım'da meydana gelen Düzce depreminde ağır şekilde hasar aldığı belirlenen 457 konutun yerine TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından yenileri hızlı bir şekilde inşa edilecektir. Düzce için 87 milyon TL acil yardım ödeneği kullanılmış, 11 bin evin hafif hasarının tamir edilmesi için destek verilmesi kararlaştırılmıştır. 

Terörle mücadele

İnsanlarımızın ve vatan topraklarının güvenliğini ilgilendiren adımları atarken hiç kimseden izin almadığımız gibi hiç kimseye de hesap vermeyiz. Ad değişikliği oyunlarıyla tescilli terör örgütlerini destekleyenlerin ikiyüzlülüklerine tahammül etmek durumunda değiliz. Artık Türkiye'yi boş tehditlerle, askeri, ekonomik, diplomatik alanda kendi menfaatlerine göre pozisyonlara zorlamaya hiç kimsenin kuvveti yetmeyecektir. Hiç kimse ülkemizin huzur ve güvenlik çemberini genişletme maksatlı askeri operasyonlarından rahatsızlık duymasın. Hiç kimse, ülkemizin dayanışma ve adalet odaklı politikalarından, iş birliği ve dostluk merkezli diplomatik açılımlarından rahatsızlık duymasın. Daha dün kazdıkları çukurlara gömülen, bugün içine saklandıkları beton tünelleri mezarları yapacağımız terör örgütlerinin kullanım süresi artık dolmuştur. 

Sözleşmeli personellerin kadroya geçişi

Kamudaki sözleşmeli personeller hususunda da yeni kararlar aldık. Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmeli personelin kadroya geçişlerinde üç sene bu statüde çalışmış olma koşulu aranacak. Üç senesi dolmuş olan sözleşmeliler hemen bir senelik aday memurluğa geçebilecekler. Daha evvelki kadro düzenlemesinin haricinde tutulan 227 bin kişi direkt olarak kadroya geçme hakkını kullanabilecek. Yeni statü doğrultusunda, kamuda görev yapan 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini kadroya geçebiliyor.

Ekonomi

Enflasyonun 1 Ocak itibarıyla ciddi bir düşüş trendine gireceği bir dönemin eşiğindeyiz. Zincir marketlerdeki fiyatlar hususunda ortaya konulan ithamlar yakından izleniyor. Ticaret Bakanlığı, ilerleyen günlerde yeni uygulamaları devreye sokacaktır."

Yorumlar (0)