Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Özbekistan şartları karşılıyor”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Taşkent Uluslararası Yatırım Forumu'nda yaptığı konuşmada, reformların gerçekleştirilmesi için politik netlik ve düzenlemelerin önemine vurgu yaptı. Aksi takdirde, ekonomik istikrarın sağlanamayacağını belirtti.

EKONOMİ 02.05.2024, 15:37 Melina Ay
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Özbekistan şartları karşılıyor”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile birlikte 3’üncü Taşkent Uluslararası Yatırım Forumu'nun açılışına katıldı. Forumun genel oturumunda konuşan Yılmaz, Özbekistan gibi reform ve dönüşüm süreçlerini başarılı bir şekilde yürüten ülkelerin sayısının az olduğunu belirtti. Bu dönüşümlerin olumlu sonuçlar doğurduğunu vurgulayan Yılmaz, bunun Özbekistan'ın gelecekteki başarısına olan inancı güçlendirdiğini dile getirdi.

Şartlar karşılanırsa Özbekistan’a yönlenecek

Yılmaz, gelecekte olumlu sonuçların elde edilmesi durumunda yatırımların Özbekistan'a yöneleceğini vurguladı. Orta Asya'nın tarih boyunca önemli bir bölge olduğunu belirten Yılmaz, başlayan reformların zamanla tüm Orta Asya'ya yayılacağını ifade etti. Reformların gerçekleştirilmesi için politik netlik ve düzenlemelerin şart olduğunu vurgulayan Yılmaz, aksi takdirde ekonomik istikrarın sağlanamayacağını dile getirdi. Belirlenen mevzuat ve yol haritalarının yatırımcılara etkili bir iletişim yoluyla aktarılması gerektiğini de ekledi.

Tüm koşullara sahip

Yılmaz, Özbekistan'ın reformlar ve dönüşüm konusunda gereken tüm koşullara sahip olduğunu vurguladı. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in kararlı siyasi iradesiyle ikinci nesil reformların başladığını, yol haritalarının çizildiğini ve 2030 yılı stratejisinin belirlendiğini ifade etti.

Yorumlar (0)