Erdoğan'dan Batı'ya antisemitizm resti: "Bize yapışmaz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Uluslararası Demokratlar Birliği Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı'nda Batılı ülkelere veryansın etti. "Antisemitizm lekesi bize yapışmaz." diyen Erdoğan, "İsrail'in menfaatleri, Batı demokrasisinin sınırlarını belirliyor. İsrail'in çıkarlarına dokunan her şeye antisemitik diyorlar." ifadelerini kullandı. Avrupa'da yükselen Neo-Nazi hareketin tehlikelerinden de bahseden Erdoğan, Solingen'de 25 Mart'ta meydana gelen saldırının aydınlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

GÜNDEM 02.05.2024, 15:30 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan Batı'ya antisemitizm resti: "Bize yapışmaz"

Uluslararası Demokratlar Birliği Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı, Beştepe'de yapıldı. Katılımcıları kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Gazze'de çifte standart uygulayan Avrupa'yı eleştirdi. 

"Antisemitizm lekesi bize yapışmaz"

"İsrail'in menfaatleri, Batı demokrasisinin sınırlarını belirliyor." diyen Erdoğan, "Bir şey İsrail'in çıkarına dokunuyorsa, bunlara göre demokratik değildir. Hatta antisemitiktir. Antisemitizmi (Yahudi düşmanlığı) reddediyoruz. Bu leke bize yapışmaz. Türkiye'yi hedef alanlar, bu düşmanlaştırma politikası ile bir yere varamayacaklarını anlamalı." ifadelerini kullandı.

Gazze protestoları: "ABD'de vicdanlı öğrenciler ve akademisyenler var"

ABD'deki Gazze protestolarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerikan üniversitelerinde vicdanlı akademisyenler ve öğrenciler var. Gazze'deki katliama tepkilerini ortaya koyuyorlar. Bu destekleri nedeniyle linç edilen profesörler, rektörler var. Filistin'e destek verdikleri, Gazze'deki katliamın sona ermesini istedikleri için adeta işkence görüyorlar. Mesele Türkiye olunca demokrasi havarisi kesilenler, Gazze'deki katliama tepki gösterenlere uygulanan baskı ile ilgili çıt çıkarmıyorlar." dedi.

Almanya'nın çifte vatandaşlık kararı

Almanya'nın "çifte vatandaşlık" ile ilgili kararı hakkında konuşan Erdoğan, "Avrupa'da hayatını sürdüren 7 milyon civarında insanımız var. Oradaki Türklerin yaklaşık yarısı Almanya'da. Uzun yıllar boyunca hak arama mücadelesi verdi Almanya'daki insanlarımız. Adil olmayan bir tercihe zorlandılar. Almanya uzun yıllar dirense de sonunda çifte vatandaşlığı kolaylaştırdı. Bu olanaktan faydalanmanız, mücadelenize katkı sunacaktır. Bu konudaki görüşlerimizi, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’e de önceki hafta ilettim." değerlendirmelerinde bulundu.

Solingen'deki saldırı

Solingen'de 25 Mart'ta meydana gelen saldırının aydınlatılması gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "31 yıl önce Solingen'de bir katliam yaşanmıştı. 31 yıl sonra yine aynı yerde bir saldırı yapıldı. 2’si çocuk 4 kardeşimiz, ırkçı saldırıya maruz kaldı. Bu olay tamamen aydınlatılmalı. Biz, çok sayıda vatandaşını teröre kurban vermiş bir ülkeyiz. Bu ırkçı saldırılar karşısında sessiz kalmamız mümkün değil. Elbette soydaşlarımızın haklarını koruyacağız." şeklinde konuştu.

"Neo-Nazi hareket, insanımızı hedef alıyor"

Avrupa'da yükselen Neo-Nazi hareketin, Türklerin güvenliğini tehdit ettiğini ifade eden Erdoğan, "Avrupa'da nefret suçları ile mücadele konusunda bir çifte standart var. Mağdurun kimliğini öne çıkarma eğilimi mevcut. Pek çok ırkçı saldırıyı örtbas ediyorlar. Neo-Nazi terörü, Türk ve Müslüman nefreti ile yoğrulmuş durumda. Bundan besleniyor. Aşırı sağcı akımlar, insanlarımıza yönelik saldırıda bulunanları koruyor. Bu durum, Batı demokrasisini utancıdır. Türkiye karşıtlığı, Avrupa'da medya ve siyasetçilerin kışkırtması ile güçlendiriliyor." dedi.

Yorumlar (0)