136 bin KOBİ’ye müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 136 bin KOBİ’ye müjde geldi: KOSGEB destekli kredilerin ödemeleri 3 ay ertelenecek... Erteleme maliyetini KOSGEB üstlenecek.

EKONOMİ 07.04.2020, 10:39
136 bin KOBİ’ye müjde!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 136 bin KOBİ’ye müjdeli haber geldi. KOSGEB’in kredi destek programından faydalanan ve bankalara ödemeleri hâlen devam eden 136 bin KOBİ’nin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki kredi taksitlerini 3 ay ertelediklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erteleme maliyetinin KOSGEB tarafından karşılanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı, ikinci kez video konferans yöntemiyle yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarabya’daki Huber Köşkü’nden katıldığı toplantıda, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ve bunların ekonomiye olan yansımaları masaya yatırıldı.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

“Vergi, sigorta ve kredi geri ödemelerine sağladığımız kolaylıklara bir yenisini daha ekliyoruz. KOSGEB geri ödeme desteklerinden faydalanan 136 bin işletmemize Nisan, Mayıs, Haziran ayları itibariyle yapacakları banka kredi ödemelerini de erteleme imkanı sağlıyoruz. Bu ertelemeden kaynaklanacak maliyeti KOSGEB üstlenecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan düzenleme ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının etkilerinin azaltılması için reel sektöre destek olmak amacıyla KOSGEB tarafından uygulanan kredi destek programlarından faydalanan işletmelere bir kolaylık getirildi. Bankalara kredi ödemeleri süren işletmelerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki kredi taksitleri 3 ay ertelendi.

136 bin 255 işletme yararlanıyor

KOSGEB’in kredi destek programları kapsamında 136 bin 255 işletme bankalardan kredi kullanmış bulunuyor. Bu işletmelerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına tekabül eden borçları 713 milyon lira tutuyor.

Finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak

Erteleme karşılığında işletmeler herhangi bir masraf ödemeyecek. Ertelemeden dolayı oluşacak finansman maliyeti KOSGEB tarafından karşılanacak.

Varank: Hayırlı olsun

Resmi Twitter hesabı üzerinden söz konusu düzenlemeye ilişkin açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank paylaşımında şunları söyledi:

“Covid-19'un ekonomik etkilerini azaltmak için kritik bir adım attık. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yeni tedbirle; KOSGEB'in Kredi Destek Programından faydalanan işletmelerin Nisan, Mayıs ve Haziran taksitleri 3 ay ertelendi. 136 bin 255 işletmeye şimdiden hayırlı olsun.”

Yorumlar (0)